We made "semlor"

Vi försökte oss på det här med semlor.... ja j, det blev ju som vanligt inte riktigt som vi hade tänkt... det vi trodde var torrjäst råkade vara bakpulver, så våra fluffiga semlor vi skrutit om i förväg kom ut ur ugnen likt små hårda frukostfrallor. Men vi gråter inte över spilld mjölk. Vi försökte oss på nästa ingrediens "mandelmassa" med marsipan från ikea och lite grädde samt två skivor fullkornsbröd spontant ismulade så var vi rätt nöjda. Sen att det låg lite frön och övriga korn/råg/havre bitar i behöver vi ju inte låtsas om. Grädde vispades för hand och resultatet var det faktiskt inget fel på mer än att vi kanske gav upp lite för tidigt så att styscheln??(stavning där) blev något dålig. Ja följande bilder får väl tala för sig själva:
Jag har nog aldrig druckit rödvin och ätit semlor till men är det någonstans det skall göras så är det ju ändå i Frankrike.  

Kommentera inlägget här :