Ensam i Grennan

Känns sjukt ensamt här i Grenoble då alla som jag känner är ute på resande fot och kommer tillbaka först senare i veckan. Men snart kommer mamma och pappa hit så då blir det livat. Efter min pappersförmiddag gick jag och gjorde alla "pappers-besök" var sjukt nöjd över att jag lyckades föra hela konversationen på franska hos el-leverantören. (Satt dock och övade som en liten råtta medan jag väntade på min tur). Åkte sen ut mot industriområdet här i staden där alla de stora butikerna ligger, typ ikea, intersport, Casino geant.... skulle till intersport för att köpa googles och ev en ryggsäck. Kom hem med skidstrumpor och ett skidfodral istället.
Sjukt när man står och väntar på bussen och kan titta på snötäckta berg som färgas rosa av solnedgången!
Köpte lite bröd på hemvägen, Lchf, nej, kanske börjar när mamma och pappa åkte hem ;)
 

Kontorsdag på rue Thiers

Har en sådan där urtråkig dag. Jag betalar femtioelvatusen räkningar okej 4 men när man försöker uträtta ärenden på franska så går det ju i snigeltakt. Jag har precis försökt få ordning på min franska bank och självklart gick det inte så bra som man hade önskat via sms så var tvungen att ringa och lyssna på snabba telefonröster på franska  (i sverige brukar ju servicen "for english press 2" finnas. Här, nej. ) men lyckades nog att trycka det mesta rätt i slutändan. Har betalat svenska hyran och tänkte göra det samma med den franska men då kom bankkrånglet upp så det får vänta några dagar. (Här betalas allt den 5:e)
 
Har deklarerat på franska för att kunna få Caf (franska bostadsbidraget) nästa år och ska nu strax gå till laboratoriet för att betala mina lab kostnader sedan jag var sjuk. Sedan till Caf för att lämna in alla räkningar och läkarkostnader jag drog på mig. Ja ni hör urkul. Men lika bra att köra på allt pappersjobb på en dag så är man av med skiten. Kom på att jag nog borde läsa av min elmätare med och gå till elbolaget då de ville ha avläsningen någon gång nu i dagarna.
 

Aix en provence - Marseille - Callelongue

Äntligen var det då dags för den noggrant planerade roadtrippen genom södra Frankrike.
Dock inleddes resan med lite bilproblem....alla ingenjörer ville vara med och titta ;)
Hittade en verkstad och var som tur var bara en säkring som gått. 
Var tvungna att stanna och titta på den vackra utsikten lite.
Kom fram till Aix en provence, där satt spindelmannen.
Ja de blonda små rackarna försöker ju iallafall vara lite Ghetto....
Lunchpause i solen.
Träffade Ida och Jenny som även de var på en liten runt-resa i södra Frankrike. 
Dags för italiensk glass!
Kate, Christina och Michl kontrollerar glasskvaliteten.
Vidare till Marseille
Där det blåste storm....
Det orangea huset med gröna fönsterluckor är vårt. Låg i den lilla fiskebyn Callelongue lite öster om Marseille. 
På promenad upp till bergstoppen.
Michl "the chef"
Till förrätt blev det kronärtskockor med dipp. 
Vi försökte oss på en "hoppbild" det gick sådär...
Söndag och dags för en dag inne i Marseille.
I Hamnen köpte jag rostade kastanjer, något jag velat prova sedan min franskalärare i 6:e klass pratade om detta. Så nu 12 år senare var det dags och jag måste säga att det var riktigt gott!
Hann under dagen även besöka hela tre stycken kyrkor.
Vi kom upp till kyrkan lagom för att se solen gå ner i havet bakom "Greven av Monte Cristo ön"
Christina fick hobbitplatsen längst bak i bilen, var seminöjd. 
Ibland får man liksom nypa sig i armen, denna tidiga morgon gick jag på en promenad genom halva Marseille för att komma till tågstationen och ta tåget hem. Man går där som om man aldrig gjort annat men sol och turkost hav på ena sidan, ljudet av marknaden som precis öppnar runt omkring en och palmer som vajar i vinden. Kan inte riktigt förstå att jag bor i detta fina land!
Sedan blev det tåg hem med ett kort stopp i Valence för byte men allt klaffade och kom tillbaka till ett snöigt Grenoble. 
De andra har åkt vidare tror det var Cassis och Nimes som stog på deras schema idag men jag ska fixa och dona lite här hemma nu för imorgon kommer päronen och tittar till mig här i Grennan! :)
 
 

Tillbaka från medelhavet

Har precis anlänt till Grenoble igen efter en blåsig men rolig helg i Aix en provence - Marseille- Callelongue. Grennan levererade en svinkall lägenhet och snö så nu går jag omkring i underställ två lager på det, raggisar, mössa och halsduk och har maxat elementen för de glömde jag ju såklart starta innan jag åkte. Ska ladda upp lite bilder senare idag från helgen! 

Skypa med hunden

Skypade med familjen.... sedan sprang pappa iväg och sa att jag fick snacka med Leo sålänge och så blev jag placerad vid hundkorgen. Så här sitter jag och pratar med en halvdöv, sovande Leo...

Höstlov!!

 
 
Har precis gått på Höstlov här i Frankrike-land. Det är lite roligt att även universiteten får lov och ja, vem tackar nej till 10 dagar att göra vad man vill på! 
 
Imorgon ska vi därför åka ner till Marseille, två bilar hyrda, 10 personer ska med, roadtrip och ett hus vid hamnen i lilla byn Callelongue. Ska bli grymt roligt. 
 
Sedan tar jag tåget på måndag morgon hem till Grenoble för sedan på tisdagen kommer Mamma och pappa inflygandes och skall vara här och besöka mig fram tills på lördag! Hoppas på bra väder och att det finns vinterdäck på hyrbilen....?! Annars blir det kanske svårt att ta sig upp för serpentinvägarna... 
 
Söndag eller måndag snackades det lite löst om skidåkning i Les deux alpes, säsongen drar igång och ja jag är inte den som är den, måste ju testa mina nya skidor! 
 

Snart lov...

Tre timmar föreläsning kvar sedan är det höstlov! Hur glad blir man inte när man hittar en bortglömd cola-light i kylen en fredagsmorgon som denna?!

Födelsedagsbarn

Idag hade vi två stycken födelsedagsbarn från Sverige att fira. Både Sara och Victoria blev nämligen 24 år! Detta firades med middag på mysig restaurang vid Notre dame.
Födelsedagsflickorna!
Rätt coola handfat och "vattenkranar" på toaletten, så var ju tvungen att vara nördig (eller nödig höhö) turist och ta ett kort ;)

Resten av dagen

Kaffe, köra en tvätt, promenada, middag för Victoria och Sara för de fyller år... Ja det blir bra. 
Random bild från fruktmarknaden vi gick förbi vid Notre dame igår. 

Förlovning

Ja inte jag då, utan jag snackar såklart om Madeleine! 
Låg och snoozade alldeles för länge idag och så plingade det till i telefonen med ett meddelande från Annica "har du sett att Madde har förlovat sig??" Snacka om att det blev fart på mig! Upp, kolla aftonbladet, GP, DN och övriga kungliga bloggar. Ser ju helt underbart fina ut ihop! Det var hon allt värd prinsessan efter de senaste årens draman. 

Vardagslyx

Tog mig en ledig/plugga hemma förmiddag idag. Är det något jag är dålig på så är det att liksom sätta igång dagen fort. Jag vill helst ha så kallad "skrot-tid" i si sådär tre timmar och äta/duscha-sminka-platta hår/plugga/lyssna podcast om vart annat och kan lätt dra någon kaffekopp mellan aktiviteterna. 
Tillsist bar det av mot skolan.
Är det något jag gillar så är det vardagslyx, jag skulle inte vilja spara i massa månader för att åka på jorden-runt-resan. Då skippar jag hellre resan för att ha den där lilla extra lyxen alla dagar. Det behöver inte vara så stort. Kan bara vara en sådan sak som en fin tvål i badrummet eller som idag köpa stora latten och gå genom stan på väg till skolan med höstlöv som rasslar på marken. Då mår jag hur bra som helst! 
 
 

Promenadrunda?

Något jag saknar här eller snarare inte hittat än är min perfekta promenadrunda. Det som finns är Bastillien men det är ju bara serpentinvägar upp i till bergstoppen och man maxar ju pulsen hela vägen upp.... Jag vill hitta rundan som man tar sig ut på för en rask 45 minutare. Det ska inte vara för mycket city och inte heller för ödsligt. Det måste vara upplyst och tryggt på kvällen men inte för mycket "stanna vid övergångsställen".
 
Hemma i Göteborg har jag ett helt gäng av sådana här rundor, olika långa olika mood och olika miljöer. Men där känner man också staden som sin egen ficka. Här är jag lite feg. Det är inte så att jag är rädd, men jag har respekt för nya städer. Du har inte den naturliga kunskapen om vilka områden som är okej för en blond tjej att gå i och vilka som inte är det... Samtidigt måste man testa sig fram det äringen som kommer servera rundan på ett silverfat. Det bästa är väl att gå ihop med någon i början men det är bara det att jag älskar ju min egentid på dessa promenader, vill ju skrota själv och lyssna på musik. Fortsättning följer. Inom två veckor ska jag ha hittat en rackarns liten runda. 
 
Ekvationen:
+
(sådan har jag oturligt nog inte...)
+
(för er som inte fattar... "grym spellista")
=
 
 
 

Mot tennisträningen

 

Måndag

Har spenderat min måndag i skolan på förmiddagen och sedan blev det till att ställa sig och laga ett gäng matlådor.
Sedan var det dags att göra franskaläxa och imorgon är det presentation för klassen. Jag och Sofia ska presentera en artikel ihop....se vad vi har knåpat ihop.
Nöjd tjej!
 

Marknad

Igår var det söndagsmarknad i gamlastan, köpte korv och fransk nougat. Känner mig som en äkta fransyska. 
Ser ni den lilla bruna biten nougat till vänster i bild? Det är chokladnougat och den är himmelsk! Inte konstigt att det finns så lite kvar. Jag köpte med mig för att kunna ha ett tag.... ett tag varade under eftermiddagen och kvällen.  

Chartreuse

Igår var vi i Chartreuse, började med besök där de tillverkar likören numera och fick även gå ner i källaren där likören lagras på enorma fat. 
Filmvisning...
Dags för provsmakning.
Sedan var det dags att åka vidare upp i bergen för att titta på klostret där munkarna bor, det var de som började tillverka likören för länge sedan. 
Men först picknick i gräset!
På väg upp till klostret...
Efter lite klättring upp på en kulle fick vi denna vackra utsikt, dock var det motljus så gick sådär med bilderna..
Eftersom klostret fortfarande är i bruk fick man bara titta på avstånd och helst vara ganska tysta då de vill ha lugn och ro omkring sig...
Sofia, Annica, jag och Caterina
Jag hittade en liten hund nere vid museet som jag såklart var tvungen att säga hej till.
Kan det bli mer idylliskt? Ett gäng pojkscouter gick förbi likt "von trapp family"

Off to Chartreuse

Ska strax sticka hemifrån för att åka till Chartreuse och kolla hur läget är med munkarna och nunnorna. Nä skoja bara, man får bara titta på klostret för det är fortfarande aktivt så att säga. Men vi ska kolla in likören/sprit-tillverkningen.

The old way

Styrde middag här igår och till efterrätt skulle det serveras fruktsallad, grädde och nötter, men så är det alltid lika roligt när man inser att saker som ex. elvisp inte finns i vår ägo. Så Louise rotade i sina gömmor och kom upp till min lgh med den här...

Snart lite italienskt...

Lilla cafét nära skolan, här blev det en lunch med Louise, Aaro och Elodie idag.
Nu vankas det snart Italiensk middag här hemma på rue Thiers...

Kvällsplugg

Kvällsplugg i skenet från stearinljus, Lana Del Rey - Ride i bakgrunden och lite te på det.

Kungligt snack

Jag älskar ju allt rörande kungahus och den 19 oktober öppnar tydligen en utställning om Estelle i Sthlm. Hade lätt velat se den om jag haft vägarna förbi men nu har jag ju inte det. Får nöja mig med att titta på denna videon. Undra vilken studieväg man skulle valt för att få jobba på slottet. Snacka om att jag hade älskat att gå till mitt jobb. 
 
För er som inte har koll på den kungliga agendan så gifter sig även den sista tronarvingen i Europa ur "Victoria, Fredrik, Haakon, Willhelm-Alexander, Philippe, William..." generationen, nämligen bestämt Guillaume tronarvinge av Luxemburg och hans Stéphanie till helgen. Ska bli kul att följa!

Romeo och Julia i hundvärlden

Jag har insett att jag har ett problem. Jag blir otroligt berörd av djur och även barn som på ett eller annat sätt visar kärlek till andra djur eller människor. Kärleken är så ren och kommer från djupet av deras hjärtan. Jag vet att jag inte klarar av att läsa om historier som "Hunden som vakade vid sin husses grav" Eller "Hunden räddade barnen men blev själv allvarligt skadad". Trots detta så måste jag klicka på länkarna till artiklarna, min hand dras som om det vore en stark magnet till styrplattan och ett klick senare sitter jag där och läser intensivt. Efter bara några meningar fylls mina ögon av tårar och tillsist sitter jag och gråter floder och hulkar över hur fin historien är. Det är ett otroligt destruktivt beteende och jag vet att jag borde sluta plåga mig själv.
 
Men idag lika väl hände det, satt och kollade på Nyheter24 och så kom artikeln om "Romeo och Julia" vilken handlade om en hund som blivit överkörd och dött men dennes hundkompis släpade den av vägen och har nu vakat i 7 dagar vid den döda hundens kropp. Ingen får komma nära och ibland försöker hunden som vakar värma den avlidna hundkompisen med sin egen kroppstemperatur för att denna ska vakna.  Alltså nu sitter jag och gråter igen, hur fint är det inte? Människor försöker förgäves att komma nära för att få begrava den avlidna hunden men kompisen vaktar och vaktar. 
 
Kan inte länka men http://nyheter24.se/nyheter/udda/728993-hjartskarande-hund-vagrar-lamna-sin-dode-kamrat , här är adressen. Så fint <3 
 
Bara för det saknar jag dessa små skrotisar lite extra...

Vanligt tjöt

Har sovit dåligt inatt, vaknat för att det varit för varmt, vaknat för att det varit för kallt, vaknat för att det alltid är någon rackare som för oväsen på rue Thiers.... vaknade tom innan väckarklockan ringde och bestämde mig för att skita i det som kallas sova och gå upp. 
 
Skulle ha möte i skolan med min franska projektgrupp. Vissa dagar kan man skratta åt det som kallas Frankrike och vissa dagar (exempelvis då man inte har sovit ordentligt) blir man så frustrerad på det franska sättet att arbeta. Ingen struktur, man säger att om 2-3 veckor ska vi ha läst lite om ämnet och man vet då att ingen kommer ha läst. Jag blev irriterad idag och försökte dra i tåtarna på engelska och försöka styra upp, det blev väl halvuppstyrt iallafall och både jag och Sofia tyckte att det måste räcka med en vecka för att läsa och sammanfatta några texter. 
 
Nu är jag iallafall hemma igen, jag och Sofia ska ut på promenad och sedan ska jag försöka starta om dagen och göra den till något bra. Hatar när man startar med irritation. 
 

Skolkat

Här måste man säga att man skolkar när man skippar en lektion eftersom det är obligatorisk närvaro ( dock är det aldrig någon som kollar att man är där, tomma franska hot skulle man kunna kalla det). Jag som aldrig vågade skolka under mina år i skolan känner mig därför ändå lite rebellisk när jag gör detta. På Chalmers skippar man föreläsningar åt höger och vänster utan att bry sig men här känner man sig busig. Varför jag skolkade? För att min projektkompis inte skulle vara där och jag var tvungen att göra läxan till eftermiddagens lektion. Bra beteende Michaela. Nu sitter jag ändå här nöjd över att jag varit en exemplarisk elev och gjort min läxa...ska dessutom till kursen som hålls på engelska. Nu ska här analyseras designverktyg ser ni! 
På bilden, min skola. 
 

Känslan då man trodde man var klar....

Känslan då man trodde man var klar med dagen... och inser att de tre små artiklarna man skulle läsa var totalt 60 sidor varav hälften på franska, jaha det var ju kul.

Sol och isvindar

Jätteklar men isande kall morgon i Grennan! Är egentligen ledig men har 100 grejer på min TO-DO lista och allt är på olika ställen.
Ska bland annat köpa skidkort för att få billiga skidtripper (är det ett ord?), det närmar sig... snart står jag i backen! 
Varför jag är så taggad för skidåkning? Jo för killarna här i huset var ute och åkte lite skidor i helgen och sedan klippte Hannes ihop en film, man kan liksom inte bli annat än supertaggad på att åka skidor!

Redovisning på franska

Hade min första redovisning på franska idag efter en kort övning i klassen, mitt bidrag?! Nu tycker jag det är onödigt att gå in på sådana detaljer... kanske stog jag helt tyst vid tavlan då två andra i gruppen pratade och bad till gud att läraren inte skulle ställa en följdfråga riktad mot mig. Men jag kom undan, stod där och log mot klassen, är man tyst vet ju ingen om man är awesome eller kääzz på franskan liksom. Så ja redovisning på franska inga konstigheter ;)
 
Har för övrigt haft en sådan där effektiv dag, skrivit brev till farmor och farfar, printat ut tillhörande kort så de får se vad jag har för mig, städat i lägenheten, diskat och bytt lampor (oklart vart man slänger de gamla här) inhandlat batterier och bytt batterier på klockorna som lagt av samtidigt, löste det där elementet (själv), var tydligen bara att maxa värmen! Ska nu sticka till skolan för ett möte med en lärare om ett arbete vi ska göra i en kurs och sedan tvätta, ni fattar det är full fart idag!
 
 
 

Hösten har kommit till alperna

Det är grymt kallt här idag, jag körde för första gången på höstkappa och halsduk till skolan men gick ändå och frös. Har ej lyckats få på elementet i min lgh heller. Jag gjorde faktiskt en kontroll i somras när jag flyttade in och då fungerade det utan problem. Nu har jag krupit omkring på golvet och kollat på undersidan bland dammet och rattat på alla hjul som går. Har tom varit och pillat på proppskåpet med bedriften att stänga av strömmen till hela lägenheten men elementet fick ingen framgång. Jag ser nog ingen annan utväg än att fråga någon av de andra. Men innan jag gör detta vill jag vara säker på att det inte är en liten rackarns "on/off-knapp" som jag missat och kommer få äta upp för all framtid...
 
Måste gå och köpa vantar, kanske finns några bra på HM, har bara med mig skidvantarna och de känns ju som att det är att ta i lite väl mycket (även om jag typ hade velat köra på dem nu). 
 

Tacos och Solsidan

Trots att vi lämnat svensk mark blir längtan efter svensk mat och äkta svenne-banan söndag lite för stor ibland. Idag slog därför Camp Sweden till med tacos till middag och ett avsnitt solsidan på det!
 
 

Söndag

Lite lagom trött idag men va gör väl det. Staden går som vanligt på sparlåga och det mesta är stängt. Men jag börjar gilla det nu. Det är ett lugn som lägger sig och man inser hur viktigt det är att varva ner. Man behöver inte handla eller göra massa saker hela tiden. Det räcker med att bara vara. Så jag Sofia och Louise tog oss en liten stros-promenad genom gamla stan och "jardin du ville" den lilla parken som ligger mitt i stan. 
 
Gick förbi den stora katedralen och gick in och tittade lite. Det skulle vara orgelkonsert ikväll, hoppas att det finns några fler mysiga tillställningar innan jul, så att man kan få lite julstämning. Jag gillar stämningen i kyrkor, den känns så alltid så välkomnande. Man går in i en kyrka man aldrig någonsin varit i och där det finns människor som man aldrig träffat och ändå så finns vänligheten där. Satt en gammal kvinna och bad i en av bänkarna och massa ljus tindrade i hörnen. Så det blev en liten lugn stund för oss med denna söndag.
 
 

Girls night out

Blev en riktig tjejkväll igår, behövde verkligen en sådan här i Grenoble! Efter en förfest hemma hos mig med rätt många högljudda skrattattacker gick vi ut i natten och hamnade på Nox. Bra ställe, ganska litet men med grym musik så vi dansade allt på ett bra tag där.  
Bilden nedan snodd från Louise och jag har inte lärt mig länka så kan inte länka till hennes blogg... 
 
 

Tonight gonna be a good night

Ikväll kör vi! Ny klänning och klackar på....

Tjöt

Har haft lite bloggtorka här känner jag men det är nog mest för att allt blivit vardag har i Frankrike. Det är inte nära till jul och det är heller inte sommar. Allt är mellanmjölk. 
Jag och Annika kände väl lite samma ångest över att man fortfarande inte fattar franskan på den nivå man skulle vilja och bestämde oss därför för att trösta oss med kaffe och gå i affärer på stan i torsdags.
Har en chill lördag idag, hade behövt lika stora glasögon som på bilden för jag ser ut som ett troll i mjukisbrallor, sovit till 11, är inne på min tredje kopp kaffe och har städat lgh skypat med diverse sverige vänner runt om i världen och tänkte köra ett träningspass upp till Bastillien, har varit förkyld hela veckan så fick skippa tennisen i tisdags med. Så nu är det allt dags. Har laddat med massa pepplåtar för att orka köra hela vägen upp.  
 
Ikväll är det tänkt att det ska bli utgång, känner för klackar, klänning och hela kittet. I denna staden är det mest barhäng som gäller så idag ska vi testa något annat! Återkommer med utvärdering av den saken ;)

Spring

Vaknade för sent idag fattade inte varför klockan ringt så många gånger... hade 20 min på mig innen jag behövde gå till skolan för att hinna till 8.00 föreläsningen. Lyckades ändå fixa allt på den tiden, mötte Louise, sprang till skolan och vi kommer till ett tomt klassrum JAHA VI BÖRJADE 8.30!! Life is a bitch. 
 

Strax skolan...

Ska strax sticka till skolan för möte med projektgruppen. 
 
Men måste säga att igår var det en stor dag, det var nämligen första gången en lektion i Frankrike som på pappret skulle hållas på engelska faktiskt hölls på detta språk även i verkligheten!

Uppdatering

Sådär nu är lillasyster avvinkad och sitter förhoppningsvis på flyget hem. Klockan halv sex skulle vi gått hemifrån det blev snarare tjugo i vilket resulterade i en härlig morgon powerwalk/spring med rullresväska i ca 30 km/h till centralstationen. Frankrikestilen med att vara sen hade tydligen smittat både mig och Ellinor. Fick just ett sms att hon sett Ingvar Kamprad på flygplatsen. Va fan, jag då? Jag får aldrig se kända personer... den mest kända jag sett är nog Susanna Kallur på ett fik i sthlm. Ja vet inte hur mkt det är att skryta med liksom?!
 
I vilket fall som helst så kommer här lite uppdatering från helgen.
I söndags vaknade vi sent och till vår förvåning hade vår gata förvandlats till en garageloppis där folk sålde lite vad de kände för.
Men väl ute på alsace lorraine var det mer normal marknad där de sålde allt från nougat till skidkläder.
Det är inte ost utan fransk nougat ;)
Här kommer syrran med enorma mängder lösgodis från Sverige och vad händer...? De börjar sälja lösgodis på min gata!!
Efter marknaden blev det en powerwalk upp till Bastillien. 
 
Måndagen spenderades i skolan för mig och sedan en sista lunch och sväng på stan med Ellinor innan det blev en klassisk soffkväll med solsidan. 
 
Nu håller jag på och storstädar lgh. 
Skinade rent i badrum
Jag har en tendens till att ta saker för långt, typ vikning av handdukar.... 
....speciellt när jag borde ta tag i detta berg istället.
Okej det var det hele.  
 

Lyon

Igår var det dags att lämna Grenoble för första gången på nästan två månader. Jag och Ellinor hade bestämt oss för att se vad vår grannstad hade att erbjuda. Så vi bokade tågbiljetter och gav oss av mot Lyon.
Lite jobbskadad? Var ju tvungen att ta kort på polar i frankrike :)
Rätt nöjda (och trötta) tjejer när vi hittar starbucks! 
Streetdance
Efter att vi tröttnat på Lyons gator tog vi oss ut till köpcentrumet vid stationen, dit vi anlände, som vi hört skulle vara enormt. Det var det sannerligen, man hade lätt kunnat stanna bara där en dag och shoppa.
Frozen yoghurt med hallon och jordgubbar.
Dags att åka hem igen.
För fösta gången sa jag även utan att tänka på det "Gud va det ska bli skönt att komma hem till Grenoble nu" Tänk att staden blivit mitt hem, jag riktigt andades ut då vi strosade hemåt genom Grenobles lugnare gator. 
Blev en sen tacomiddag. 
Grym dag i rolig stad, måste definitivt besökas om man gillar att shoppa! 
 

"Jag är hellre snygg än varm"

Har just avslutat min och syrrans andra shoppingeftermiddag på stan. Jag måste säga att man kan ha det sämre. Solen skiner och det är 25 grader, vi har hittat massa snygga grejer, lunchat på mysigt café och tagit en cappuccino i "jardin du ville".
Ellinor testar jacka med citat, efter lite storleksdividerande från storasyster, "Jag är hellre snygg än varm". 
<3
Godisleverans!! Om jag ätit lite förmycket?! Inte skulle väl jag. 
    

Heatwave på högsta volym

Om en halvtimma kommer syrran! Ska strax dra mig mot stationen för att möta henne. Om vi ska gå lös i helgen svar ja. 
Dagens outfit
Alternerar mellan två låtar på högsta volym She wolf, David Guetta och Heatwave, Wiley! 

Lilsis!

Imorgon kommer denna lilla goding och hälsar på, minsta lilla loppan i familjen! 
 
 

Idag

Har haft en sådan där dag så man blir trött på både sig sig själv och det land man valt att bo i....
 
Insåg igår att jag inte alls hade föreläsning kl: 8.00 -17.30 som jag trott, nej det var eget arbete på förmiddagen! Känslan i det. Satte därför tel på ljudlös om nu någon rackare (läs min projektkompis) skulle få för sig att vi skulle jobba. Jag tänkte inte jobba jag tänkte sova. Sov lite för länge, snoozade sedan en timma på det. Fick gå upp när det ringde på dörren. Tur att det bor andra i detta hus som har någon form av rutin på morgnarna (morgon i plural??!)
 
Hjälpte sedan Joel med att sätta upp bilder (läs Joel satte upp bilder mätte och höll på jag gav häftstift och lallade runt). Skulle sedan plugga, pluggade inte. Skulle sedan städa, städade inte. Hängde mest på fb. Slängde i mig lunch och stack till skolan, väntade på läraren, väntade lite till medan jag satt och snick-snackade med mina brasilianska vänner på GI. Väntade mer, ingen lärare kom. Någon gick ut efter 25 min och ringde läraren, återvände med informationen "there is no class today it will start the next week" på knagglig engelska. Trots att jag kollade 5 min innan jag gick hemifrån och då var lektionen på schemat!! Det är bara att gilla läget lalalalala läget här i Frankrike. 
 
Gick därför hem igen gjorde ärenden på stan, vi lyckades hittade stället där paket lämnas om man beställer något och det är trumvirvel..... på en kemtvätt! Såklart. De sätter även lappen på dörren så att vem som helst kan ta den och lämnar ut paket utan legitimation... Fraankrikee..... gick 5 varv inne på "go sport" för att hitta en vattenflaska, gick hem har skypeat med syrran och jenkan af granis. Tänker på vilken otroligt produktiv dag jag har haft... not.  Fikade med Sofia, tog mig själv i kragen och diskade och städade + tog en powerwalk upp till bastillien.
Har även ätit 20 "petit beurre" idag dvs ett helt paket själv. Bra Michaela. Okej imorgon är en ny dag, då tar vi nya tag.
 
 
 
 
 

Jag vet inte hur ni har det hemma i sverige....

...men här kan man iallafall gå barbent och i t-shirt hem från tennisträningen.
Svängde ihop en chevre/jambon cru sallad till lunch, typ torkad skinka, men den smakade rökt...? Herregud vad har hänt med mig?? Har ju nu samlat så många" hurtighetspoäng" att det borde bli kaoz i poängsystemet.

Maisons du monde

Dagen började 8.00 med föreläsning i 4,5 h det är hårda bud och inga visor här i Frankrike vill jag lova!
Fick ta en kaffe för att hålla mig vaken, tog vanillacoffee som inte var god alls.... 
Satt och tittade på hur alla franska elever kan skriva skrivstil så snyggt, så var tvungen att testa mina kunskaper jag med... jag var ju i fin form!
Så var det dags för cantine (bamba). Jag, Sofia och en tysk tjej Katrin gick dit och som vanligt tog vi höger i trappan. Jag har under en tid sett att folk inte alltid har samma mat som jag, och idag blev jag riktig irriterad över fenomenet att vissa satt där med pommes frites eller pasta med köttfärsås när jag satt med polenta, kokt broccoli och torsk/sej/annan vit torr fisk?! Då förklarade Katrin att man kan välja "skräpmatskön" eller den andra med mer husmanskost. Så nu har jag ätit kokta grönsaker och nyttig mat i två veckor utan att veta om att det fanns grönare gräs på andra sidan!
 
Jag har under min korta tid här saknat myskänslan i min lägenhet, jag kan ju inte shoppa en massa som jag inte kan få med mig hem heller. Men jag gick på inredningsjakt idag ändå, måste ju liksom... och kom till "Maisons du monde". Alltså helt seriöst kändes det som att jag svimmat och vaknat upp i himlen för några sekunder!! "Grandmas" och "Balders hage" hemma i Göteborg ligger lätt i lä! Här hade vi inredningsbutiken med stort I. Stor till ytan som Zara, Kungsgatan och fylld med vackra ting från golv till tak! 
Förlåt mig pappa att jag syndat och köpt klocka men jag får varje morgon kolla på datorns klocka innan jag fått på mig ett armbandsur och det är ju inte särskilt fancy eller hållbart heller för den delen ;)
Min säng som börjar ta form som en soffa :)
Hur nöjd är man på en skala när man hittar tallrikar med ett M på??! 
Mina nya kuddar!
Var ju bara tvungen att köpa denna.... for folk som läser och inte känner mig så bra så är jag royalist ut i fingertopparna och älskar slott, kungligheter, nobelmiddagar, kronor ja hela kittet!
Så nu har jag det lite mysigare i min lilla lya iallafall!

Vad har du i ditt kylskåp

Igår var det ju som de flesta vet söndag, vad de flesta kanske inte vet är att allt är stängt här på söndagar ja och då menar jag allt. Ikea, stora köpcentrum och till och med mataffärerna. De sistnämda har öppet 4 h på morgonen bara. Så när kvällen kom bestämde vi oss för att göra en "vad-har-du-i-ditt-kylskåp-knytis" 
Slutresultatet, "tacos-crepes" med chevresallad, en stekblandning av bacon, köttbullar och salami och lite senapscremefraise på det. Blev riktigt gott! 
Vatten i glasen trots att vi är i frankrikeland!