Mysbilder från helgen

Mysbilder från landet i helgen.
 
 Nu verkar bloggen ha lagt ner samarbetet totalt med att ladda upp fler bilder, får väl ta de andra någon annan gång...
 
 

Hemma igen!

Hemma i lägenheten igen efter helgen.
Ska packa upp.... snart.

Going fishing

Mulen dag idag, fortfarande kvar på landet och tar det lugnt. Sesam började sin dag med att stirra blint upp i träden efter ekorr-paret som bor bredvid huset. 
Därefter var det dags att åka på en liten båtutflykt... 
Man måste ha flytväst när man åker båt.
Men då det inte var något vidare badväder bestämde vi oss för att fiska lite makrill eller going fishing som min käre morfar hade sagt. 
Dock blev det inte något napp, min moster och hennes man drog upp två i deras båt men våran båt fick åka hem utan fångst. Får bli middag från fiskbilen för oss istället!

Gottskär

I Gottskär tar man det lugnt och tar dagen som den kommer...sesam valde att sova på sin boll ifall att någon skulle vara intresserad av att ta den...
Men lugnet byttes snabbt mot en duell i skytte med luftgevär.
Jag var ganska nöjd med min insats:
Tills pappa satte en riktig fullträff (den fick han ingen bild på)
 
Sen bar det av mot Tjolöholmslott för promenad, Sesam ville kasta lite boll och springa av sig, otippat ;)
 Sen kom åskan och familjen fick köra löpet tillbaka till bilen!
 
 

Mot landet

Gummistövlar och regnjacka, nu bär det av mot Gottskär!

Middag

Jenkan står för middagen, jag står för alkoholen... är väldigt nöjd över vilket uppdrag som föll på mig!
Meningen var att vi kanske skulle gått ut en sväng på stan, men vi fastnade framför OS-invigningen... Pensionärsvarning på den. 
 
 
 

Kväll på Storan

Trotsade förkylning och gick ut i sommarkvällen, Storan blev vår destination.
Försökte få till en bra bild...
Vi försökte att ta en spontan bild istället...
Nej spontan var det ju, vi försöker igen...
Avslutade vår lilla kväll på Mcdonalds.
 

Sesam tog sig ett dopp

Fick bilder på min lille hund som är med mamma och pappa i Gottskär, han såg tydligen till att ta sig ett dopp i värmen och det gjorde han ju helrätt i!
Vet inte om jag nämnde det.... jag jobbar fram till fredag, sen har jag några dagars ledig innan slutkör....
Joråsåatteeeee.
 

En sån här dag...

Det är en sådan här dag idag...
Det gäller att maxa koffeinintaget och stoppa nässprayen i bakfickan. Nu kör vi!

Sommardag

(Inlägg från tidigare idag men som tydligen inte blev upplagt för att appen inte samarbetade)
När övriga svenska folket lägger upp sina sommarbilder på löpande band på sociala medier skall väl inte jag vara sämre! 
Man hade kunnat tro att jag är på en sommaräng och njuter av en riktigt varm sommardag när man ser den här bilden...
Men det är ju helt fel. Här sitter jag förkyld på lunchrast på en gassande asfaltsparkering med utsikt mot ett kundvagnskjul. Finns inte så mycket att titta på här, undrar mest vad alla människor gör här när de är lediga? Ni tänkte inte sola och bada istället för att shoppa?  
En kille parkerade just sin bil otroligt fel, snett, snabbt och utanför ett varuintag. Hoppas på att det ska komma en lapplisa, inte för att jag vill ha honom lappad mest för att jag skulle vilja se denna hantera situationen. Bilen har nämligen nervevade rutor med två pittbullterriers i framsäterna. Hehe jag hade med parkerat lite hur jag vill då! 

Franska fasader

Jag är besatt av franska husfasader....
Tänk att få komma hem till en sådan här fin port! Man kan ju drömma och hoppas på lite tur ;)

I skrymslen och vrår

Den stora rensningen av lägenheten har börjat, helt sjukt hur mycket man samlar på sig på två år! Överallt hittar jag nya saker som jag inte visste att jag hade kvar... och vi ska inte tala om mängden skolböcker, pärmar och papper! 
Den här loppan ligger och ger goda råd kring "slänga eller spara" 
Idag inhandlades den sista resväskan, ser ni vilken size den är? Den är gigantisk! Kolla bordet och stolarna i bakrunden... den är typ så stor att jag skulle kunna packa ner Asma i den!

papper papper papper...

Ledig dag och en typisk fixardag med papper, försäkringar, kursval och städning.
Utan mina lappar rasar min dag...
 
Allt tar typ bara någon minut men ändå tar man aldrig tag i det förrän man verkligen måste...
Fick panik då jag såg att man skulle registrerat kurser mellan 9-20 juli till skolan! Drog iväg ett mail till oklar adress utan att få svar.... men lyckades komma in på sidan där man skulle registrera och kunde göra min ansökan ändå. Det verkar redan som att det är väldigt mkt hot, röda texter lite här och var och att man inte får läsa ditt och datt om man inte har dessa förkunskaper eller kan visa upp att man han sin Bachelor. Men hoten verkar inte vara så allvarliga (hoppas jag iallafall) och jag har hört att man ska tala för sin sak kring vad man vill läsa och att det brukar lösa sig ändå. Så ja det är väl bara att vara locka håret, vara söt och prata engelska så att de inte riktigt hinner med.  
Viktigast när man håller på med administrativa saker är att se ut som en riktig nörd! Jag gick all in:
 

En av de sista kvällarna med gänget

Det börjar dra ihop sig, en stående kommentar är "drar jag sist?" då är det alltid någon som säger "nä blabla drar sist" och så börjar man rabbla vem som drar på vilket datum. Jag är lyckligt lottad, drar den 17 augusti det är typ bland de första i Augustiperioden sedan kommer det vara en vallfärd för I-are ut mot Landvetter. 
 
Iallafall så var det på sin plats med en liten utgång. Det är ju ändå sommar och vi är unga! 
Det började lugnt med lite godis och vin...
Sedan ökade vinden i styrka lite och hotshots kom fram!
Wille hade med sig en otroligt god moussetårta! Glömde tyvärr ta bild.
Sedan bar det av ut i natten! 
 
Igår somnade jag klockan 21 i fleezetröja (varmt!) i min säng när jag skulle "vila ögonen" för att vakna upp 09.30 idag! Jag sov i 12,5 h det är ju typ skadat! men rätt gött det måste jag erkänna. 

En liten runda...

Vi vet alla vad detta innebär.... blir en liten runda på stan ikväll! 

Spontan-vinare

Hemma efter lite spontan-vin hos Alex en fredagskväll som denna. Fan vad jag kommer sakna det, att bara skrota över och ta kvällen som den kommer med mina tjejer! Men Frankrike kommer förhoppningsvis även det bjuda på vin och många nya bekantskaper! Bra kommer det bli ändå, det känner jag :)

Nya solglasögon

Dagen till ära införskaffades nya solglasögon! Michael Kors kommer dessa lite pilot-inspirerade saker ifrån.
Konversation med mamma när jag svängde in i köket:
- De här kan du väl se mig i på after-ski i vinter?
- Michaela, nu åker vi ner till Frankrike för att studera. 
 
 
 

Här kan man hänga...

Vet inte hur många kvällar jag spenderat här... I början var google translate min bästa vän, men sakta men säkert har jag slutat använda det och börjat känna igen uttrycken i annonserna. Jag fattar fortfarande inte helt hur man begränsar sökningen för den verkar sålla rätt rejält när jag gör mina halvhjärtade försök till att skriva "meublé" (möblerat). Så istället sitter jag och skrollar i samma takt som jag går i butiker. Det går fort, en överblick och man vet direkt om det är något att titta närmare på, om inget är av intresse efter dessa 2 synande sekunder gör man bäst i att lämna sida eller butik fortast möjliga.
Jag har gjort en egen lite prioritetslista (priset verkar inte gå över budget om man inte går helt löös)
1. Läget
2. Minst 2:a våningen
3. Möblerad
4. Balkong
5. Tvättmaskin
Sen får det ju vara en någorlunda standard med, något fransmännen inte verkar bry sig så mkt om... 
Inredningarna jag sett hittills hade förmodligen inte ens platsat i "sveriges fulast hem". Jaja får väl bli hyrbil och en tripp till Ikea fortast möjliga.
Skall bli spännande att lilla jag skall lösa ett hyreskontrakt på min knaggliga franska, funderar starkt på att skaffa peruk då jag misstänker att mina blonda lockar inte kommer vara till någon vidare fördel. Men de vet inte vem de snackar med, bakom det blonda yrvädret döljer sig en liten smart sak som inte kommer låta sig luras.    
 
 
 

Middag

Tänkte laga middag... insåg att hela köksbänken och spisen var full av disk. Övergav "laga-planen" och gick in på "macka-planen". Insåg att det inte fanns några tallrikar och glas... middagen fick serveras på ett matlådelock. Nu blev det så. okej. 

Tillbaka på jobbet

Efter en intensiv helg med utgång, besök från Sthlm och "landet"-vistelse är det rätt skönt att vara tillbaka på jobbet igen. Jag har precis insett att det är 1 MÅNAD!!! Kvar tills det är dags att sätta foten på flygplanet som skall ta mig ner till mitt nya hem... Sjukt! Så nu är det dags att sätta fart och plugga in franska (något som jag hela tiden skjuter upp...) måste bara få lite energi om kvällarna igen!

Sätta färg på tillvaron

Fick ett ryck innan jobbet och målade naglarna, jag som brukar ha rätt diskreta färger slog på stort för att hotta upp en relativt tråkig outfit;)
Några andra som sätter färg på min tillvaro är dessa tjejer! Efter jobbet blev det en liten AW på BarHimmel, mer sådant i sommar!
Jag och lillsis!

Veckan som gått...

Tittade efter när senaste inlägget var gjort... EN VECKA SEDAN?!! Var tog min tid vägen?? Jodå jag vet allt, jag har jobbat ett sexdagars jobbpass och försökt att träna efter jobbet och så ska man laga matlådor och hinna sova lite. Ni vet hur det är. Fröken i mitten på bilden har precis anlänt från en längre vistelse i Shanghai så en riktig vinkväll var på sin plats i fredags för att ta igen förlorad tid! Övriga fortsatte ut men jag fick vackert vandra hemåt vid 1 snåret då jobbet kallade dagen därpå.
Ja sedan rullade jobbdagarna på och äntligen kom tisdagen... eftersom det varit sol övriga dagar i veckan så var det väl klart att det skulle regna idag, inga konstigheter. (Jag är inte bitter...) Så tänkte göra en Leo (på bilden nedan) och mest kolla film och ha egentid i lägenheten.
Men som den oroliga lilla själ jag är så blev det istället en sväng hem för att träffa föräldrarna igår och sova ut hemma i LA. Vaknade i ett ryck av att ytterdörren smälldes igen, hade nästan glömt hur morgnarna hemma var med folk som sprang omkring. Iallafall så byttes chilldagen ut mot en fixardag. Klänningar syddes om, han ta en promenad på slingan i skogen innan det blev bussfärd till lägenheten där tvätt, städ och handling stod på programmet. Hann även med ett combatpass på Sats förut så nu har jag deckat i soffan totalt!
Fick ett infall i mataffären förut... Oboy! var säkert 10 år sedan jag drack det. Slungades tillbaka till bardomen där man i princip levde på denna dryck. När slutade jag dricka oboy? Oviktigt. Desto viktigare är att jag börjat igen.

Ledig dag och stulen cykel

Tisdag betyder ledig dag för mig nu under dessa veckor med jobb. Så efter en sovmorgon och skrotande i lägenheten insåg jag att solen sken och att man kanske skulle ta och pallra sig ut för lite välbehövd sol mot hud. Efter 1 h blev jag såklart rastlös, det är tråkigt att vara ledig själv. Så bestämde mig för att dra och träna ett pass istället.
Så efter en powerking (Jag vet att det är WT det är inget ni behöver upplysa mig om) så var det dags att dra mot ett combatpass....
Snörade på mig skorna och tänkte att jag skulle ta cykeln ner till Landala... tji fick jag! Ett varv i cykelgaraget och jag kliade mig i huvudet... hade jag glömt den i skolan? Nej jag måste ju haft den den senaste månaden... Eller?! Tog ett varv till, en kille kom in och tittade konstigt på mig där jag gick och synade alla cyklar mycket noggrant. Hade någon målat om min cykel? Om den var stulen...hade någon lämnat kvar ett däck eller lås? Jag fick ge mig, det fanns inget kvar. Så fick ta löpet ner till gymmet.
Men ni som känner mig vet att jag inte ger mig. "Detektiv-Michaela" drog således ner i garaget efter passet för en mer grundlig genomgång, efter att ha hittat tre kapade lås där inget av dem var mitt  och si sådär ytterligare tio varv så såg jag något som hängde på ett element. Mitt lås!! Kapat! Fan! JAG BLIR SÅ TRÖTT!!

Bildregn, här är Grenoble!

La Bastille, något form av Fort uppe på ett berg, man kan ta linbana hit eller helt enkelt bara köra ett träningspass upp.
Runt Grenoble finns en hel del slott, ska se till att besöka många av dem.
Känns ju nästan som Göteborg, här kallas de dock TRAM.
Town by night!
Linbanan upp till La Bastille
Lite skidåknings ska det väl bli i les deux alpes!

Att åka hem

Det är inte långt hem från Frankrike, en 4 h flight och du är hemma i Sverige. Folk verkar inte ha planer på att åka hem alls. Michaela har planer på att åka hem ganska mkt. Så är det med det.

Än är det sommar...

Än är det sommar och det firar man som bäst med att gå och och dricka lite vin och tjata om ditt och datt!
Är det något jag kommer sakna nästa år är det mina fina flickor som kommer vara utspridda över världens alla hörn... denna lilla prick ska plugga i London, bara några timmar med tåg till henne som tur är. Om jag ska krascha hennes lägenhet lite då och då? Svar: Ja.