Påskafton

Förberedelser med hemmagjorda köttbullar...
Litet mini-påskbord :)
Fick bild hemifrån skickad till mig, saknade allt mammas mat lite :)

Barcelona är bokat!

Yey äntligen är en Barcelonaresa inbokad under vårlovet!!! Bara tre veckor dit :D kanske är dags att börja med de där armhävningarna med om det ska solas på playan lite....

Lördagsmorgon

Har en lugn lördagsmorgon, kollar lite nyheter, fb och bloggar men ska snart övergå till att plugga Energikursen för fulla muggar. 
GLAD PÅSK på er alla! 

Inflyttningsfest

Har precis kommit hem från Christinas inflyttningsfest. Hon har flyttat in i ett coloc lite söderut så vi gick dit en sväng för att mingla och ha trevligt. Glömde ta bilder, typiskt tråkigt. Dock blev det till att gå hem tidigt då jag ska plugga till tentan på torsdag hela dagen lång imorgon. Ett litet avbrott kommer nog ändå allt ske för ett mini påskbord med Hannes imorgon :) Man måste hålla på de svenska traditionerna! Sov gott!

Lunchdate

Idag hade jag Louise och Victoria lunchdate där skrattattackerna avlöste varandra! Louise och jag svängde ihop en nyttig sallad med canard (anka). Älskar tjejhäng när man bara pratar strunt!

Ett äpple till läraren....

Att det franska skolsystemet är "det äldre svenska" det har vi för länge sedan konstaterat, man säger monsieur eller madame till lärarna innan man ställer sin fråga osv. Idag tog fransisarna det ett steg längre. Vi hade datorlabb under hela förmiddagen och klockan 10 var det tydligen gratis frukost någonstans i huset (jag Gaby och Janika hade som vanligt missat detta pga vissa språksvårigheter...) så alla försvinner iväg för att äta lite. När de franska eleverna kommer tillbaka har de tydligen en leverans till läraren! De första har med sig kaffe, efter ytterligare en minut kommer en crêpe indansandes till honom och när de sista eleverna trillar in langas det också fram en kladdkaka till läraren. För mina ögon är ju detta "fjäsk" och i Sverige hade det aldrig hänt typ. Här är det snarare tydligen väldigt normalt?! Då läraren ser nöjd ut, gör en liten snäll kommentar att han fick mycket godsaker men sedan fortsätter undervisningen som vanligt och läraren går runt och mysäter sin crêpe. FRANKRIKE.

Strålande sol i 2 Alpes!

Eftersom Ellinor har varit här har jag allt glömt att blogga lite.... 
 
I måndags mötte jag upp Ellinor efter skolan och vi körde långlunch på pain&cie. Sedan följde shopping, shopping och mer shopping för lilsis.
 
Tisdagen sov vi länge på och jag hade skola näst intill hela eftermiddagen så när jag äntligen var klar bestämde vi oss för att testa den indiska restaurangen Bombay, vilken många har sagt ska vara den bästa av sitt slag i stan. Mycket riktigt maten var helt fantastisk god och jag kommer definitivt återvända för ett besök inom en snar framtid. 
 
Idag onsdag stog klockan på 6.00 det var dags att bege sig mot Les deux Alpes! Väderet kunde inta ha varit bättre och vi fick en dag full av go skidåkning, solning i solstolar, varm choklad på Pano bar, lite afterski och go systertid! 
 

Alpes d'Huez

Igår anlände Ellinor till ett strålande soligt Grenoble! Vi passade på att ta en lunch på place Grenette och njuta av den 20 grader som staden levererade. 
Idag var det dags att bege sig mot Alpes d'Huez för lite skidåkning. Vädret var inte riktigt med oss och det snöade lite om vart annat hela dagen.
Men inga sura miner för det! :)
Vi försökte oss till och med på en klassisk hoppbild! Måste säga att min hopprestation i bilden är oerhört bra. 
Paus med Annica på uteservering.

Jag gjorde det!

Smackade precis in alla kurser sedan i höstas! 8 st varav 6,5 på franska! Var allt lite nervigt att öppna kuvertet med resultaten men ååhh vilken lycka. En 1/4 del av mastern är således avklarad och finns på ett papper med stämplar från INPG. Yeeeeyyy!!! Nu äre fest! 

Eneeerigiii

Asså denna dagen har varit en helt superbra dag! Ni vet en sådan dag då energin flödar och man typ går runt och ler. Jag vaknade sent, solen sken, är helt frisk, hade en nystädad lägenhet, bestämde möte med Christina för promenad och så gick vi promenad genom park paul mistral ner mot floden och från La Tronche ända hem igen. Tog två timmar och jag hade mina easytone på mig. Man känner sig alltid lite mer fancy med ett par easytone än ett par vanliga gympaskor. (+ de ger snyggt asssss! Hoppas.)  
Sedan var vi och handla och nu har jag precis vitaminbombat min kropp med färgglad kycklingsallad! Hannes hade hittat fetaost igår att ha i salladen vilket jag typ letade efter när jag flyttade hit men inte hitta... så gav väl upp det och har inte riktigt tänkt på det sedan dess. Men så visade Christina mig att det hette något annat ibland och vipps fanns det ju massa att välja på på Casino! Happy times för Schutzen!
De senaste veckornas sjukdomar har nog allt dragit ner mig lite för såhär pigg och energisk har jag då inte känt mig på länge! Imorgon kommer Ellinor och i helgen väntar skidåkning för fulla muggar! Yey :)
 

Städa ut vintern och städa in våren...

... ja det var vad jag sysslade med under eftermiddagen igår. Var så fruktansvärt trött på tvätt, disk, damm och på alla lösa prylar som ligger överallt!
Före 
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före bild på säng glömde tas men typ såhär
Efter
Så skönt att även få bort gamla halvtaskiga snöflingor från fönstret som är kvar sedan julas och någon trött julgranskula dansade till och med fram när jag lyfte på dvs. saker.  
 
Sedan väntade supergod middag en våning ner hos Hannes :) 
 
 

Ikea (igen)

Ja vi var där igen, denna gången var jag och Annica mest med som moraliskt stöd åt Christina som flyttat och därmed behöver nya prylar. Okej jag köpte lite grejer med men ytterst lite. Annica köpte lite grejer med men ytterst lite. Bra då har vi gjort klart detta.
Som sagt, ytterst lite av detta är mitt. 
Som den vita hyllan ska Christinas hylla se ut, just nu ser Christinas hylla dock ut som den bruna förpackningen under (och ligger förmodligen kvar i bilen)..... vi vet vad Christinas pojkvän skall göra ikväll.... ;) 
Sen åt vi laxlasange (2 av 5 baguetter), eftersom det inte fanns köttbullar, eftersom det är häst i dem. Men jag är inte bitter. Asså på riktigt jag hade inte brytt mig så himla mycket om det var lite häst i mina köttbullar, de hade t.o.m fått galoppera upp på min tallrik om de ville (råkade vara väldigt sugen på köttbullar idag). Det är ju inte direkt så att jag tror att det enbart är de finaste delarna av väldens gladaste ko som sprungit fritt på gröna alpvidder som jag äter... 
Sen blev jag dock glad igen då jag hittade påskmust :) Vääärt!
 

Bilder från tiden här

Louise har rotat i gömmorna och lagt upp massa bilder från tiden vi varit i Grenoble. 
Hur bruna och fräscha är vi inte här?!
Girls night out
Blir bara superglad av denna spralliga bild!
 

Bättre dag på ingång...

Yey, solen skiner och min feber har försvunnit! Igår vaknade jag och tänkte gå till skolan men insåg att jag hade feber och fortsatte därmed i princip sova resten av dagen. Kanske var det bra jag har ofta en tendens till att göra saker fastän jag borde ligga i sängen och tillsist blir väl min kropp arg och ger mig lite rejäl feber så att jag inte kan göra annat. Jaja trååååkig läsning jag vet.
 
Måste ändå säga att jag har de bästa omkring mig, då Hannes kom med Cola och toffifee framåt kvällen och Annica lyckas leverera något så värdefullt som svensk damtidning med "Estelles 1-årskalas" som största rubrik. Nöjd tjej. 
 
Ska dock chilla järnet idag med för jag vill allt vara frisk till fredag då lilltrollet Schutz kommer inflygandes. Saknar allt min lillasyster här! Men snart ses vi och ska åka maaaaassa skidor!!! och äta ceasarsallad på place grenette, shoppa, sola i vårsolen och få skrattattacker då man bara inte kan hålla sig för skratt! 
Vad jag önskar mig från Sverige:
• tacokrydda i påse (svennebanan här kommer jag och tacofredag!!)
• Tikkamasalakrydda i påse (för jäf#la bra påhitt alltså!)
• Tidningar (1. Svensk dam 2. Valfritt )
• Nässpray
• Ferraribilar i alla dess färger (ja godis, men om någon känner för den något större modellen är detta såklart lika välkommet.)

 
   

Hannes födelsedag

Igår var det födelsedagsfirande för Hannes! Vi började dagen med att handla i si sådär 1h, vakten kom tillsist och sa bonjour till oss, han trodde nog att vi sysslade med skumma saker då vi gick varv på varv i affären... men det är liksom inte så lätt att hitta pepparot och florsocker i en fransk butik.

Sedan vandrade vi hem för att baka tårtor, Hannes satte igång med sitt projekt "svensk-smörgåstårta" och jag körde på jordgubbstårtan. 
 
Resultatet:
Hannes 23 år! 
Kvällen spenderades sedan i Hannes lägenhet där långbord dukades upp och det blev en riktigt rolig kväll. Alla har ju varit sjuka om vart annat och lite trötthet hängde i luften vilket gjorde att vi skippade att gå ut på bar och hängde kvar i lägenheten istället. Mycket bra beslut och kl: 02 när existentiella frågor och diskussioner började blandas med skrattattacker från mig och Louise då Louise berättade om sina äventyr i Argentina var det dags att bryta upp och sova gott i Camp Sweden :) 

  

Sissi är i katthimlen

I förrgår fick familjens katt ta steget in till katthimlen.

Sissi kom till oss som en "hittekatt" för 19 år sedan eller rättare sagt hon hittade vårt hus och bestämde sig för att här skulle hon bo! Utmärglad strök hon omkring på förnsterbläcken och skrek som bara en hungrig och trött katt kan skrika. Pappa och grannen försökte skrämma iväg henne, vi hade ju redan en katt Charlie, mamma matade henne tillsist i smyg. En dag stod vi inte ut och släppte in henne, trots lappar och frågor om någon saknade en katt så var det ingen som kändes vid henne och ja sedan dess var hon vår. Veterinären sa att hon då var 3-4 år gammal. I förrgår orkade dock den lilla kroppen inte mer och hon fick fortsätta vidare och kanske träffa Charlie igen.   
Pensionärerna ruckar lite på "vi tycker inte om varandra" reglerna när brasan är tänd och det bara finns en soffa framför den. 
Vila i frid min lilla kicka <3

Tekväll

Har glömt att lägga upp lite bilder från tekvällen i måndags. Janika langade fram tesort efter tesort och Gaby häpnar ;)
En tjej i colocet hade en liten katt vid namn Albus som sprang omkring, jag som saknar mina djur hemma något oerhört tyckte detta var mysigt och snodde honom till mig ibland för att krama på honom lite. 
Gaby och Janika
 

Ellinors birthdayparty!

Igår hade alla sjuklingar blivit bättre och kände tårtsuget komma krypande....Ellinor en norsk tjej som pluggar i Skottland men nu är i Grenoble ett år fyllde år och hade bjudit in till party! Ellinor kunde det här med cupcakes och tårta:
Hannes fyller år på lördag.... detta blir svårslaget. Hannes utbrister också i ett "näää hon har ju t.o.m fejkpaket som dekoration!"

Sjukstuga

Känns som att hela camp Sweden just nu är/har varit sjuka, jag var ju sjuk innan val thorens men kände i natt att jag inte var helt hundra igen. Joel, Christina och Joels brorsa har åkt på krampande magskit, tror att det kan vara den jag med lyckats få. Hannes har kunnat stänga av sitt elemnet och enbart värma upp lägenheten med sig själv genom sin höga feber, Sofia hade en konstig trött dag/febrig och de övriga två damerna dras med hosta och förkylning. Ja ni hör ju själva, det är inte många knop detta huset gör i dagsläget. Därav uteblivet bloggande och brist på roliga strapatser. Själv avskrev jag just skola och tänker chilla järnet idag så att detta försvinner kvickt. 

Senaste tiden...

Här kommer blandade bilder från veckan i Grenoble....
I torsdags var det så varmt att alla likt små myror krupit ur sina små gångar och hittat solen på uteserveringarna. Jag och Annica tog en kaffe på place Grenette innan Sofia och Hannes slöt upp för lite strosande på stan. 
I fredags var vi hemma hos Maryse och Louis för att äta pizza och en typisk kanadensisk efterrätt, sirap som läggs på snö och sedan rullas på pinnar för att ätas som klubbor. Smakade lite som knäck...
Igår var det solig lördag I Grenoble så jag och Hannes tog en vända på stan för att köpa lite allt möjligt samt accessoarer för kvällens mafia-party. På coffe shop vårt för tillfället mest frekvent besökta kaffeplace här i stan testade vi "cookie-choco" varm choklad med gräddberg och kakor. Himmelskt!   
Söndagen ska innehålla tvätt och lite plugg. Dags att återvända till vardagen efter en riktigt go kampanjvecka :)
 
 

Igår var det fest....

...idag är vi trötta.
 
Det är nämligen kampanjvecka här på GI och Ense3 vilket skulle kunna beskrivas som aspningsvecka hemma på Chalmers. Det är dock lite annorlunda här. På GI är det två stora team/lag som tävlar om att bli föreningen som fixar fester nästkommande år. Varje dag får man gratis frukost och lunch samt det är fester och happenings tout le temps. 
De två lagen som tävlar är ProdiGIes
och AmaGIng
ProdiGIes levererade en grym fest igår och jag tror att de kommer gå segrande ur denna strid! 

Bildregn 2 Val Thorens

Vem är finsk och vem är svensk? Varannan minttu... eller?!
Läsa pistkarta är viktigt
Chokladglass och minttu...
Någon tyckte det var mycket gott ;)
Hannes fick lite hjärnsläpp och glömde att skidorna skall vara neråt istället för uppåt...
 
 
 
 

Vår i luften!

Igår kändes det verkligen som våren kommit till södra Europa. Jag, Malin och Christina snörade således på oss skorna och vandrade upp till toppen av Bastillien. Disigt som bara den men vad gör det när allt luktar vår! Wiii

Ett första bildregn från Val Thorens

Veckan som gått har varit helt sjukt bra! Sol alla dagar utan en förmiddag så brännan blev finfin den. Har hur mycket bilder som helst att dela med mig av men här kommer iallafall några av dem....
Lift över afterskin...
Hannes och Annica
Afterskin i Val Thorens
Lunch i backen och lite vila i solen på det. 
Turister med kamera i högsta hugg? nej det var visst en transceiver...
Ibland måste man hitta på nya sätt att värma fötterna på...
Nu ere fest!