Jag och kuddarna

Har en sådan där dag som man går och har dåligt samvete över. Man gör ingenting vettigt mest är i lgh. Plockar lite, äter lite, kollar fb lite.... Var meningen att jag skulle hängt med ut på vandring i Chamrousse idag men kände igår att en förkylning eventuellt var på intågande, inte konstigt då hela klassrummet är en enda stor bakteriehärd med folk som snyter sig hit och dit. Tog därför beslutet att inte ställa någon klocka och sova bort skiten. Tror faktiskt att det kan ha lyckats då jag vaknade kl 12 idag (sovit 11 h) och mår iallafall inte sämre. 
Har suttit och kollat heminredning på nätet för att göra min lgh mysigare, hittade ett kuddfodral på hm home men då de inte levererar till Frankrike så undrar jag om den hinner fram till syrran hemma i Sverige innan onsdagkväll? Hon flyger nämligen ner till mig på torsdag morgon.... hmm eller så får jag helt enkelt gå på jakt efter liknande här i Grennan. Jag och kuddar alltså man kan aldrig ha för många eller tänka för mycket på nästa kuddinköp.  
 

Rugby

Ikväll var det alltså dags att spana in Grenobles Rugbylag, som vi hört skulle vara väldigt bra, på "Stades des Alpes" som är den stora sportarenan här i staden. Jag kan erkänna att jag inte fattade jättemycket av reglerna till en början men tog mig mot slutet. Intressant det där med hur man anpassar sig och känner tillhörighet till en ny stad så fort. Jag stog som alla andra och skrek "Gree-noo-blee!!" och "rouge, rouge, rouge et bleu" Röd och blå var lagets färger. Grenoble spelade mot något lag från Paris... vi krossa dem med 27-14!!
Fullsatt arena
Grenoble-supporter ;)
Efteråt mötte vi upp lite fler Erasmusar och så blev det pizza på en mysig restaurang på andra sidan floden i Saint-Laurent.
Bra kväll, nu sängen!

Power

Fixar-lördag på g, ska städa, diska, tvätta, handla och plugga. Tråkigt?! Ja så klockorna stannar! Så prokrastinerar lite.... har snörat på mig träningsskorna, pulsklocka på armen och hittat mitt power-humör! Ska ut på en rensa-hjärnan-powerwalk. De är de bästa. Man tänker och bränner samtidigt, två flugor i en smäll.
Byter nu detta trötta beteende
Mot power
 
Ska förbi fnac innan och köpa biljett till Rugbymatch som vi ska se ikväll. Grenoble spelar hemma mot något annat lag och Grenoble ska tydligen vara ett väldigt bra lag. Det gäller ju att supporta sitt hemmalag ;)   

Fredag

I skolan...
Det är ju ändå fredag, då får man unna saj!

Cos till Gbg?

Okej kan någon (förslagsvis Jennie eller Ellinor) upplysa mig om hur Cos-gbg verkar? Det är idag de slår upp portarna va?!
 

Att störa sig på...

Det finns en del saker man stör sig på här i livet:
1. När man varit ute lite grann kvällen innan och ändå lyckas pallra sig till skolan 8.00 och läraren inte dyker upp.
2. Att lägenheterna här har extremt tunna väggar så jag hör min franska grannes snytningar som om han stod bredvid mig.
3. Att min franska granne har en gammaldags hemtelefon som ringer j*vligt högt och ofta.
4. Att alla lyckas syssla med konstiga saker varje morgon på rue Thiers typ tuta när man kör genom hela gatan så alla i lägenheterna vaknar.
5. Att kassörskorna i mataffärerna typ har två sniglar till föräldrar det är enda förklaringen till deras långsamma beteende. Ingen kan vara så långsam på riktigt?!
6. Mataffärernas betalningslösningar överlag, vi snackar korta band, inte stoppa in kortet förrän allt är klart, kvitton som man får vänta på, kassörskor som räknar växel för hand.... jag kan fortsätta hur länge som helst.
7. Att köa i Frankrike. Folk blir inte stressade här. Jag blir stressad.
8. Stör mig på att jag stör mig på allt detta, när jag bara borde gilla läget istället! 
 

Biblioteksjakten

Idag var dagen då vi skulle leta upp vårt mysiga bibliotek där vi tänkte att vi skulle hänga resten av året.... Vi började med att gå till byggnaden där vi sett att det står "bibliotheque" på. Jag hyste väldigt stora förhoppningar till detta biblioteket. Tänkte mig oxfordsoffor i brunt slitet läder och en brasa som var tänd på vintern, det skulle finnas ett minimalt litet kafé med en fransk tant som bakade baguetter på sitt eget lilla vis och bryggde gott kaffe. 
Ack så fel vi hade. Biblioteket hade varit bibliotek, nu mera museum upplyste vakten oss om. Vi gick in för att se vad för museum det var frågan om. Högst oklart museum då det bara bestod av ett bord med broschyer och sedan ett tomt ekande rum...
Så vi gick till nästa bibliotek istället, närmare bestämt "Bibliotheque centre-ville". Detta var ungefär lika litet som foajén på Chalmers bibliotek och ingen plats alls att sitta och plugga på.
Jakten fortsatte...
Vi gick till "Bibliotheque Jardin du ville" detta var stängt och litet och hade öppetider så man undrade om de ens ville ha folk där alls?
Det slutade med att vi gick till skolans bibliotek för att plugga i 2 h, men eftersom vår skola ligger i stan och inte på campusområdet så har vi också världens minsta bibliotek med typ tre pluggbord. Kanske blir till att åka ut till Campus och testa det biblioteket då man inte har några lektioner....
 
Eftersom jag vakna så sent idag med blev det helt galet med maten idag så lunchen/middagen lagades vid 17. Bra där. Men gott blev det och jag har varit sugen på grönsaker sedan jag blev sjuk och bara fick äta tråkigt ris, så nu så lagade jag en vitaminbomb av grönsaker!
 

Gårdagens combat

Vaknade halv 11 idag, har ledig dag såhär mitt i veckan, lyxigt värre! Igår regnade det typ gbg-regn ni vet sådär så det smäller i gatan och studsar upp i ansiktet igen...typ. Var helt sjukt. Jag och Sofia fick springa till träningslokalen där vi skulle testa combat för att inte bli dränkta.
 
 
Combaten var kanske inte den mest inspirerande, instruktören var väldigt sansad, men så är jag jan vid duktiga instruktörer på Sats och inte minst min egna lilla Asma som är den bästa instruktören jag vet! Jag vill ha skrik om att man måste kämpa hårdare och slå ner motståndaren typ. Eller Asma som säger i micken när jag kanske var lite trött "Michaela kan du räkna till fyra eller??! " haha love it! Det är ju då man kämpar till det inte finns någon ork kvar i kroppen. Aja får se om jag fortsätter där, var ju bara där på prov och det var ganska dyrt för att vara en lokal på en bakgård med lite hemmabygge vad gällde all inredning om man nu ens kan kalla det det. Dock sjukt nära där jag bor så det är ju ett stort +.  
Men idag skiner solen, ska plugga lite här på förmiddagen och sedan ta mig ut på stan kanske. 

Gjort naglarna

Var och gjorde naglarna idag. Roligt ställe, allt var rosa, fluffigt, glittrigt eller djur-mönstrat.
 

Film från canyoningen

Hannes har gjort en grym film från canyoningen i söndags:) 

Grejar

Grejar, fixar, betalar räkningar, gör budget, pluggar franska ord och äter någon ny All-Bran sort som snacks, fick den när jag väntade på tramen imorse. Go, men mer godis än flingor. Snart klar med allt då blir det en liten kaffe på stan med Sofia och Louise innan vi ska bege oss mot kvällens franskalektion.... 
 

Tennispremiär

Har precis kommit hem från min första tennisträning här i Grenoble....och ja här snackar vi träning! Under årens lopp har jag i Sverige haft allt från helt ok tränare och träningar till de sämsta man kan tänka sig. Tänk, lördagsmorgon och ett gäng 12-åringar som springer runt och gör lite vad de känner för och en tränare som sitter på bänken och dricker cola (kanske för att han är bakis). Men här nu snackar vi!
 
Kom till träningen som startade prick 10 (för ovanlighetens skull) och sedan körde vi i gång med uppvärmning tre varv runt planen som bestod av 4 banor och sedan fortsatte vi med accelerationsövningar där tränaren hela tiden skrek ut takten vi skulle hålla. Spel började och sedan kan jag meddela att det var bara att köra hårt resterande 1h och 45 min. Den enda paus man fick var när något skulle gås igenom på whiteboard-tavlan, då stog tränaren och snackade snabb franska och ringade in korta uttryck som vi var dåliga på, typ "les jambes" "PbT" "Force" och något mer som jag inte snappade upp. När man skulle ut till de olika banorna för att börja en övning var det bara att köra löpet till sin sida då tränaren räknade ner för startsignal. Kommer bli bra på siffror med då man efter varje övning fick skrika ex. hur många bollar man hann med på en minut. Jag måste säga att jag älskade det. Efter 2 h var jag slut men hade också redan fått bättre fotarbete och bättre slag. Känns grymt kul att jag ska få ha dessa träningar i ett år framöver. 
 

Canyoning

Var tillräckligt frisk idag så kunde följa med på canyoning!! Asså om ni får möjlighet att göra detta någon gång så måste ni testa! Canyoning är att du typ går, klättrar, simmar i en ravin med smältvatten, du har sele och våtdräkt och hjälm och så tar du dig ner för ravinen. Vattnet är sjukt kallt men man är mest kall om händerna då de är det enda som inte har något skydd. Var synd att jag inte kunde ta bilder nerifrån ravinen för där var rena "sagan om ringen" miljön med kristallklart vatten och murgröna som klättrade längs stenarna. Vattnet hade format klipporna så de nästan såg skulpterade ut. Längs vägen ner fanns små grottor och vattenfall som vi fick hoppa utför. Det högsta hoppet var nog runt 6 m. Hannes hade sin kamera på hjälmen med sig så ska se om jag kan få några bilder av honom sedan men här är lite bilder från innan vi stack iväg.
Selar på!
Efteråt blev det baguette vid vägkanten med alpernas berg som utsikt! Man kan ha det sämre ;) Efter bilresan hem deckade vi alla gott i sängarna för en nap. Två timmar senare satt vi i bilar igen för att dra upp i bergen och kolla någon form av "flygfestival".
Jag kan säga såhär, att ha flyguppvisning här gör ju att man kommer mycket närmre planen än hemma där man står på något fält och får ont i nacken. Här chillar man och tittar rakt fram ;)
Något form av konstverk...
Man kunde åka "lift/tåg" upp.
Den lilla byn festivalen hölls i
Nu är jag dötrött. Hade velat decka totalt men måste städa lite och greja inför min första kurs som startar imorgon. Finally! Ska bli skönt att få lite rutiner igen. Men en riktigt rolig dag i alperna fick avsluta mitt sommarlov 2012!  
 
 
 
 

Ny läkarsväng

Nytt besök på laboratoriet, ny sväng hos läkaren och nya mediciner! Nu hoppas jag att det var sista gången. Kan snart öppna apotek här hemma! Läkaren kände igen mig och ropade "Michaaeeela tu es mieux?" över väntrummet haha kanske berodde på min senaste gråtattack! Har enligt läkaren lyckats få en ovanlig bakterie som man bara får i marocko eller tunisien?! Typiskt oklart! Frågade läkaren hur jag kunde fått den då skrattade han lite och sa "Ja, fråga inte mig!?" Juhupp så var det med det. Sitter och käkar någon form av bebisefterrätt, rätt go faktiskt.
 

Dylan X HERON

Eftersom jag har all tid i världen och jobbar för att bli frisk så hänger jag mycket på nätet... jag vet allt om vad kändiseliten i Sverige har för sig, jag vet vilka bloggare som varit på vilka event, jag kan säga vad kungligheterna i Europa hade på sig på sina senaste uppdrag och var de har varit... ja ni fattar.
 
Men något som fångade min uppmärksamhet lite extra var
när Mikaela Forni http://www.devote.se/forni länkade till detta nystartade företag, http://dylanxheron.com/
De gör armband av industrimaterial! hur coolt?!
Lite ruff men ändå fina!
Finns massa mer inspirationsbilder på deras hemsida.

Hollywoodfruar

Sakta men säkert börjar jag se ljuset i tunneln och börjar friskna till, har inga roliga bilder att lägga upp och har ingen aning om vad som hänt i Grenoble på några dagar. Men snart ska bloggen få liv igen. 
 
Igår sträck-kollade jag alla nya avsnitt av Hollywoodfruar asså jag bara älskar programmet, Maria och Isabelle äger ju! Älskar också klippningen när man följer Maria och hon konstant säger en grej i intervjun och så klipper de och så gör hon motsatta grejen i verkligheten haha, klockrent! 
 

Att matcha...

Kan tycka att Sofia tog det här med att "inredning ska spegla ens personliga stil" lite för långt...
(obs bild togs innan jag blev sjuk, just nu äga ingen tillträde till min lägenhet, knappt så jag själv vill vara här:p)
 
 

Gråt biter på det mesta

Man är ju inte allt för stursk när man sitter på en läkarmottagning i Frankrike... och läkarmottagningarna här är precis som man tror att de ska vara, det finns inga "vårdcentraler" det mesta är privat och mottagningen är belägen mitt i ett bostadshus. Det är precis som om det vore en lägenhet i vasastan med stora vita dubbeldörrar till alla rum, trägolv och stukaturer i taket. Vi kan börja med problemet med att jag knappt höll på att komma in i huset höll på och tryckte på knappar och ringde säkert på porttelefonen hos minst 5 familjer innan det kom in tant som knapprade in någonting lite nonchalant och dörren öppnades. Jag smet in med henne. 
 
Man känner sig alltid lite efterbliven i detta landet, (när en doktor efter en halvtimmas väntan, såklart) frågade vem jag skulle till kunde jag inte svara... det vet väl inte jag ville jag säga, har ni ingen receptionist? Men fick säga att jag pratade med någon som pratade engelska. Tillsist lotsades jag rätt, in till en doktor som såg ut att vara en kopia av "Steffo i nyhetsmorgon". Han tittade på mig över kanten på sina glasögon och frågade hur han kunde hjälpa mig. Jag förklarade min sjukdom men han ville inte skriva ut något. Det skulle tas prover och väntas i flera dagar blahablaha. Då tog jag fram mitt effektivaste vapen. Gråten! Jag måste säga att jag tycker jag själv är ganska bra på detta, naturbegåvning i ämnet rent ut sagt! Steffo sa "Mais petite Michaela!" med en röst som liknade tjurens Ferdinands mammas, "men Feerdinaand, varför leker..."
Vipps hade jag utskrivet lite grejer med löfte om att inte ta antibiotikan förrän imorgon. Får se hur det blir med det. Har varit på laboratoriet för blodprov med, grät lite där med när jag ändå var igång liksom, receptionisten var så söt och satt och gogle-translateade ord medan vi försökte förstå varandra haha. 
 
Sedan sa damen på apoteket att jag inte fick plocka ut antibiotikan förrän imorgon, då sa jag att doktorn hade sagt att det visst gick bra och vipps hade jag paketet i handen. Höhö detta landet asså. 
 
Om det är synd om mig?! Ja.
 
 

Canyoning

På söndag ska jag testa på det här, sjukt taggad!
http://www.youtube.com/watch?v=a264-gOf6So

Tråkigt läge

Har åkt på någon riktig skit här nere, 40 graders feber och låg och kramade toan i natt om man säger så. Det enda positiva är väl att man i snitt droppar ett kg per dag. Så lätt var det efter allt gottande sen jag kom ner haha. Så jag gör i princip ingenting ligger i min säng, kollar lite webbtv, är uttråkad och kan inte umgås med någon. Det som håller mig vid liv är cocacola, bra grjer det där! Imorgon börjar min tennis och på kvällen är det franskalektion får se om jag kan pallra mig till den sistnämnda...  Kul inlägg detta blev, men ungefär så kul är också mitt liv just nu :p

Nu kan det få bli kallt!

Köpte en vinterjacka förra veckan, vad tycks?!
Så, nu kan det få komma lite nordanvindar.
 

Är sjukling

Är sjuk och en konstig sjukdom... började yra lite igårkväll och fick frossa och feber bara feber! Jag är inte sjuk på något annat sätt. Så mitt i natten när jag vaknade kokhet gogglade jag detta typ "hög feber, frankrike" allt handlade om myggor och deras små äckliga smittor ute i indiska oceanen och dess spridning till Europa.... jaha. Nu kanske detta bara är en vanlig liten sjuksom men om det är myggjaevlarna som varit framme då säger google att det inte kommer bli kul för mig.Bra att veta :p   

Ikea, köttbullar och svensk kaviar!

Okej vi har varit här igen... denna gången så blev det köttbullar till lunch, de andra gångerna har vi lyckats pricka in tider då restaurangen varit stängd.... 
Jag är i himmelriket! 
 
Nu är iallafall täcke inköpt, det var det som var huvudsyftet med utflykten, har blivit för kallt för att sova med bara lakan nu.
Sedan fanns ju kaviar i mat-shopen så nu kommer det bli äggmackor med "kalles" igen, big like! 

Höst i Göteborg

Har hösten kommit till Göteborg på riktigt nu? När jag öppnade min balkongdörr här i Frankrike i morse fick jag den där känslan att hösten är på väg. Det var så kallt att jag helst velat sätta på mig min dunjacka och sitta i den och äta frukosten (okej kanske överdrev lite) men ändå. Satte mig vid datorn och läste lite bloggar där det fanns överflöd av bilder från höst-Sverige. För första gången saknar jag Göteborg lite. Jag hade bara velat vara där en dag nu i slutet av september. En sådan där klar krispig höstdag då man får sätta på sig bootsen med lite klack, höstkappan och kanske till och med en liten halsduk för att kunna sitta sista gången på en uteservering. Jag hade velat skippa den sömniga föreläsningen och vandra ner genom Vasaparken där löven börjat bli gula och vissa hamnat på marken. Följa vasagatan och Avenyn ner till Espresso house, vira filten kring benen och värma händerna på kaffen. 
Hade velat vakna en dag till utsikten av en klar himmel och gula trädtoppar från min lägenhet.
Hade velat ha middag på Alexandras landställe och se dimman över sjön på morgonen.
Eller bara ha lite egentid i min lägenhet en kväll med mysbelysning
Det är lite sjukt hur höstklockan har tickat igång i min kropp, sommaren blev så lång eftersom jag åkte hit, samtidigt har min termin inte börjat på riktigt än det blir en konflikt i hjärnan. Var är min myshöst?
...och jag saknar denna lilla skroten, som hade kunnat värma min säng, ligga och dra sig på morgonen, mitt älskade lilla morgontrötta troll! Hade velat kasta lite pinnar i skogen och mysa framför brasan.
...och ni som är ägare till dessa skor... de flesta av er är inte hemma i Gbg så därför vet jag att denna höst ändå inte hade blivit den samma hemma....men gå in på skype lite oftare då :p (eller skaffa blogg!)  
 
Tro nu inte att jag vill åka hem, nej då jag bara saknar hösten och det fina jag har hemma lite, det är först när man inte befinner sig i det som man förstår hur bra man har det i Göteborg! 

Dagen i bilder

Varför inte... vi kör en dagen i bilder igen!
Lunch på språng
Vi bestämde oss för att gå på museum, det var gratis! 
Lärde oss massa om skidor från förr
Ska föreställa pjäxor! Det har ju hänt lite på den fronten...
Liftar från förr...
Vi fick kolla på film... likt dagisbarn slog vi oss ner på golvet :)
Olika djur har olika bjällror... mm.
Sedan gick vi ner mot staden igen, ser ni att det är snö längst upp på bergen?
Sedan köpte jag nya pjäxor, de var inte gratis. (tråkigt nog)
Mötte upp Annika för en kaffe på stan
Vi har hittat vårt kommande stammis-hak kan jag säga!
Sedan handlade jag mat
Sedan undrade jag var min butler James var... det är han som borde laga min mat? 
Insåg att jag inte har någon butler så fick slava vid spisen själv...
Jaha och nu sitter jag här och äter lite...
 

Fördelen med....

...att bo i en alpstad, man kan flyttar runt stavarna och bygga små tvätt konstruktioner runt om i lägenheten, praktiskt!
 

Jag har blivit 15 år igen.

Det är rätt skönt att vara i skolan här! Man faller lite tillbaka några år i tiden då lärarna bestämmer mer åt en. Allt är ju obligatoriskt så det där egna ansvaret finns inte. Bara att vandra dit och lyssna på det som sägs. Jag har inte upplevt en riktig föreläsning än men har hört från vänner här att många av de franska eleverna sover sig igenom flertalet av dem just för att de måste vara där för att inte få skit för det.
 
Jag kan på något sätt känna att även jag förändras av det franska systemet. Idag var jag i skolan för att lyssna på hur man använder datorer/internet/intranet på skolan. Det var väl delvis bra att lära sig men när killen började snacka om servrar hit och servrar dit föll jag tillbaka till "sömning grundskolelev" och satt mest och dagdrömde för att få tiden att gå. Kom igen liksom... jag fattar knappt data-snacket på svenska och nu ska jag lyssna på det på franska!
 
Även lunchen andas "gymnasie/grundskoletid" man går till Bamba här och det ser ut som vilken svensk bamba som helst och är samtidigt väldigt billigt att äta där. Just därför blir man som en liten bortskämd snorunge, gillade inte köttgrytan idag så satt och doppade hörnet på mina makaroner med ost i såsen och högg sedan direkt in på desserten, bra där.
 
Övrigt som har blivit vardag här:
• Skriva "SCHUTZ Michaela" istället för "Michaela Schutz" på saker
• Vända på datum, man börjar med dag istället för år här.
• Köa, man köar verkligen till allt.
• Äta enportionsyougurt, äter det verkligen jämt
 
jaha nähä nu ska jag tvätta, kul!
 
 
  

Fika

Vi saknar fika så efter lunchen blev det kafferep på balkongen! Vi botaniserade grundligt på kakhyllan och kom fram till att de är bra på kakor här, vi har ett år på oss att pröva oss fram till den perfekta fikan!

När man skypar med familjen Schutz...

...är det viktigt att alla deltar. Leo valde att vinka in i kameran när jag tog bild, smart hund dedär.

Tennis for the people

Har precis varit en andra sväng på skolan och anmält mig till Tennis på tisdagar, som det ser ut nu så kommer jag vara ledig (läs, försöka ta igen allt som man inte fattar på franska från föreläsningar ) hela tisdagen så det blir perfekt! 
Kan ju hoppas att man ser ut såhär:
Kommer nog snarare se ut såhär:

Rymdtema

Jag hatar allt som har med rymden att göra det kan jag ju inleda detta inlägg med! Så att gå på rymdfest var ju något av en chansning :p Men inga ET syntes till, skönt. 
Vi körde dräkttillverkning i min lgh och försökte få till målning med "glow in the dark" färg. Det senare misslyckades dock något då färgen aldrig torkade och hade en tendens till att vandra över till min klänning då man inte såg upp.
Det finns superhjältar i rymden, här är en utav dem:
 
Försöker få färgen att torka...
Sugar daddy
Glowing in the dark :)
 

Det är mkt nu!

Har sådant fullspäckat schema. 
Mitt första projekt för dagen komma på och tillverka en maskeraddräkt för rymdfesten ikväll.
Labans förslag:
Mitt pysselförslag:
Mitt andra projekt för dagen, göra en vägg med bilder, jenkan bli inte orolig du ska med få vara med men bilderna på dig och mig gick inte att printa ut för de var för små bla bla franska bla bla. Fatta inte men de kommer, lovar!.... och mamma och pappa ni är på nästa vägg så ni behöver inte vara oroliga att jag glömt bort er! 
Som sagt, det är lite körigt nu!

Shopping

Vi har varit riktigt duktiga på att utnyttja dagen idag! Vi började med springa (för vissa) powerwalka (för mig) upp till Bastillien innan frukost! Sedan gick jag och Laban och köpte bröd på boulangeriet och körde lång frukost/lunch på balkongen! Nämnde jag att jag aldrig tänker komma hem till Sverige igen ;)
Fick dra en snabbis till skolan för sportpresentation för att sedan möta upp Laban igen och så var det dags att göra stan!
Vi hängde på franskt café,
Jag har shoppat :)
Shoppat lite till närmare bestämt ett nytt racket och hoppas att jag får tennis på schemat i höst! Annars får jag och Sofia köra egenträning.
Nu är vi hemma för mellanlandning innan det blir middag på stan.

Vi lever vårt chilla liv....

Än är det långt tills skolan börjar och således har vi fortsatt vår något chilla vardag. I lördags var det tänkt att vi skulle hänga vid poolen men när vi kom dit var den stängd, typiskt fransmän, regler är regler! Man kan inte ha öppet en vecka in i September om det är jättevarmt, nej för på pappret står det juni juli augusti. Vi fick därför lägga oss i parken för att jobba på brännan. På hemvägen upptäckte vi en marknad så det blev en liten runda bland alla små försäljare...  

 På lördagen kom Laban hit, vi åkte på grillparty och kraschade en fransk fest där värden redan hade deckat!
Hade en galen uppfinnare i min lägenhet på morgonen...
...han fixade en grym frukost!
Planen för dagen var att åka till den där alpsjön som vi efter flera misslyckade försök inte besökt än.
Fattar inte att de inte kan komma på något bättre sätt att frakta sitt kokain på i detta landet?! 
Så hittade vi äntligen vår alpsjö!
Sa jag att Laban var här?! Han gillar att lämna spår...
 

Tar igen

Har varit upp och ner för berget nu på morgonen har tom kört styrka när jag kom tillbaka, bra Michaela om du gör det si sådär 100 gånger till så kanske du börjar ta igen för alla baguettter, vin och ostar här nere...
Nu poolen och om några timmar ska herr Laban trilla in i staden! 

Fest på "La Bastille"

Igår hade Grenoble stad fest uppe på "La Bastille" fästningen som vakar över staden...det blev linbanan upp, band spelade kvällen lång, fri tillgång till såpbubblor, och trevligt häng helt enkelt :) 
 
 

Såpbubblor

Har en massa bilder från Grenoble stads "fest" uppe på berget men min Blackberry och min mac-dator verkar inte samarbeta alls med bilderna... jag har fått bilderna till skrivbordet och de är .jpg men de går inte att ladda upp... oklart som fan. Det hade aldrig hänt med en iPhone! haha
Tills vidare får ni en såpbubble-bild på mig :)

Beachparty

Hittade lite bilder från gårdagens Beachparty eller snarare förfesten.
Här är den mest oklara... när vi kom ut stog det en urna (död person-aska-urna) utanför vår port... med en lapp på, det stog något i stil med, "Gratis till den som vill ha!" Skitkonstigt, men förmodligen något skämt till någon av fransoserna som bor i huset. 
Beachpartyt ägde rum i ett industriområde, det var tur att folk hade badshorts då det var ett blött party och öppen bar. Övriga studenter har tydligen för vana att gå hem därifrån eftersom tramen har slutat gå när festen är slut (Det är aslångt att gå tar nog en timme). Vi lyckades få en fransman att ringa taxi åt oss eftersom vår franska inte är den bästa, speciellt inte i telefon. Tydligen används taxi inte så mkt här... sjukt ändå för billigt var det med, kom under vad jag får betala från avenyn och hem till min lgh i gbg och här åkte vi nog den 3 dubbla sträckan :) 

Godmorgon

Godmorgon! (Inser att det för vissa typ snart är eftermiddag) Men jag kanske vaknade lite sent idag, det får man göra ibland.

Girl-chill

Gör inte så mkt vettigt, bläddrar i franska Cosmo (förövrigt sjukt billigt med tidningar här nere) och dricker kaffe, har tvättat, städat badrum och borde diska lite... ikväll är det "Beachparty", är tydligen typ 1600 personer som ska dit!  
 
 

Lägenheten

Insåg att jag ju för länge sedan lovade er en rundtur i lägenheten... det glömde jag ju såklart bort, men nu så!
Finns ett badrum med men det är så pluttigt att det inte gick att få med mycket vettigt på en bild. 

Stämpelriket

Vi fortsätter vår resa i stämpelriket! Gick till skolan idag för att betala in skolavgift (oklar avgift?) kanske som kåravgift hemma "je ne sais pas"! Det är ett oklart system man kommer lite när man vill till koordinatorn som efter att man köat en halvtimma) då ska leta fram din gula mapp à la oldschool doktorsmottagning och börja rota i dina papper. Knapprar in allt på datorn... man kunde inte gjort det igår liksom?! Sedan ska hon springa iväg och hämta papper, stämpla skriva på skicka iväg till ett nytt ställe på skolan för att betala för att sedan får en "ticket" som klipps ut ur en stor bok där man blir inskriven i och som man sedan ska tillbaka med till det första stället. Ni fattar grejen. 
 

Dagen i bilder

Vi började med att fylla i papper... massa papper... för registrering på skolan behöver de veta en massa konstig fakta, speciellt vad ens föräldrar jobbar med och då ska man fylla i enligt en mall, konstigt som fan men vi gjorde ett tappert försök... min mamma är nu proffeseur och pappa entrepreneur. Så mamma och pappa om det ringer en fransk person och frågar vad ni jobbar med så kan ni väl svara enligt ovan är ni gulliga så slipper jag göra om det :p
Sedan utforskade vi skolans bamba. Vi lärde oss ladda på vårt nya "bambakort" med pengar i en maskin. 
Vi fick välja på massa olika rätter, en förrätt en huvudrätt och en efterrätt för 3.10€! 
Jag har hittat efterrätten jag kommer äta i ett år! Kokosyougurt!!!
Sedan stog vi och filmade och tog kort på diskbandet som vi tyckte var väldigt fancy. Om vi inte redan var klassade som turister/invandrare/nötter så är vi det iallafall nu.
Men vi svenskar älskar ju att fika så det blev till att köpa med sig några pain au chocolat:)
Fika i mitt kök/vardagsrum/sovrum... det enda rum jag har.
Pusslar schemat för hösten, kan säga att det blir några svordomar ibland men nu har jag nog fått ihop skiten! :)
Strax mot skolan för lite kurskonsultation, kan ju behövas.

Integrerat lite dårå...

Vi har precis integrerat med de franska studenterna på GI alla 1:or började idag alltså de som börjar sitt 3:e år om man kör med svenska systemet. Men att umgås med dem gick bättre än jag trott vissa kör enbart på franska men jag känner mig inte så säker än så det blir någon konstig blandning av franska och engelska. Blev bjudna på middag imorgon till 4 fransoser som går sista året på GI. De skulle stå för mat och vi svenskar för vinet haha de kommer väl skratta ut oss för vår vinsmak men vi får göra ett försök;) 
 
Blev föresten en mobil tillsist, blackberry 9380 om det säger någon något... jag fattar den inte än försöker febrilt hitta rätt knappar för svara eller avsluta saker och ting. Jaja jag har internet och franskt nr iallafall det är gött! Nu sängen!
 

Jag orkar inte

Jag orkar inte spendera mer tid i mobilaffärer, kan snart börja jobba i dem och jag antar att det är tröttsamt att höra om det här hela tiden men det är så många käppar i hjulen i det här landet så ni anar inte!
 
Idag hade jag bestämt mig för en iphone med bra abonnemang men gick det?! Nej för de behövde en check, gick till banken och frågade varför jag inte hade fått något checkhäfte? Svar: Studenter kan inte ha det. Nähä, jaha, "men min mobil?!" då frågade jag lite argt bankmannen. Använd ditt "carte bleu" (franska visakortet) blev svaret. Om det hade varit på engelska eller svenska hade man dragit igång "ja men lilla vän va fan, jag har ju sagt att jag behöver de där töntiga papperslapparna ni använder här, de godtar inte mitt bankkort! Fatta!" men istället säger jag "merci" för jag kan inte säga allt det där på franska och stövlar tillbaka till mobilaffären... men de kan inte göra något, såklart! Så nu får det bli en blackberry från det andra stället. De skulle kunna lösa sa de. Men de var slut idag SÅKLART och kommer in imorgon....snark. Som plåster på såren får man unna sig ett fint skal till mobilen imorgon :) det går alltid att köpa bort arga känslor!
 


 
 

Bestäm dig Michaela!

Mobilabonnemang i frankrike...ja säger då det. Igår var vi inne 3 gånger hos en och samma mobiloperatör okej första gången tittade vi bara och jag bestämde mig för en blackberry och något abonnemang som lät bra, varför en blackberry kommer någon säga nu, ja men det är väl kul att testa något nytt och de är sjukt billiga dealer på dem här nere och många har dem. Vi gick tillbaka köade i 15 min i något konstigt kvadratiskt kösystem som vi själva inte fatta men fick hjälp av en franskspråkig kille. Lyckades väl säga något sånär vad jag ville h och allt var frid och fröjd tills han säger att vi måste ha pass, nej våra id-kort gick inte. Tillbaka hem, hämta pass, tillbaka till affären och en ny kille hjälper oss denna är mycket bättre på engelska så saker och ting går betydligt enklare. Men nädå nu har vi glömt checkhäftet, såklart. Jag drar upp mitt checkhäfte (som jag aldrig använt) men det godtas inte, jag börjar bli irriterad men killen fattar tydligen grejen med varför vi inte har några och säger kom tillbaka imorgon så löser jag det då.
 
 
Nu under natten har jag ändrat mig hittat andra bra dealer där jag kan få i-phone och mer internet och mer samtalstid och allt vad man kan välja på... blir trött på mig själv.
eller en sådan här liten rackare som man redan kan ?
 

Man tjänar alltid på rea!

Vi är lediga idag så efter att försökt härja runt på franska i mobildjungeln hittade vi ett lunchställe på Place Grenette och tyckte vi var värda att pusta ut lite.

 
Sedan bar det av mot skidaffären där vi var och "rekade" läget innan helgen...
Man måste prova sin utrustning noggrant det är viktigt. Min hjälm har fartränder... det är ännu viktigare!
Vad jag gör? Jag letar efter de låga priserna såklart! Höhö man e la från Göteborg, så var bara tvungen. Nä skämt åsido alla hjälmar var vid golvet typiskt opraktiskt!
2 h senare hade jag köpt skidor, stavar och hjälm och Hannes ett par nya skidor han med. Allt på superbra rea, man skulle kunna säga att vi tjänade på detta! 
Sjukt nöjd med mina "tjej-skidor"!
Nu ska jag tillbaka till mobilaffären det suger, jag hatar att göra detta hemma på svenska att göra det på franska.... ja ni fattar. 

Joråsåatteee?

Inser att jag hade kul i helgen... dansgolvet hade bord längs väggarna och jag vet att jag vid ett tillfälle dansade in i ett men inte att det var så hårt haha ja man dör ju inte av ett blåmärke men det var ju i störta laget!
 

Från SOS-bar

Fick denna bild skickad till mig från Julien, fransosen längst till höger, skolan hade en liten fredagspub på SOS-bar. Speciellt ställe, de liksom hade en sluss in till nattklubben och dörrarna fick ju inte vara öppna samtidigt för då kom ljudet och musiken ut på gatan. Ville man in fick man knacka på innan 10 och ville man ut fick man inte komma ingen. Hårda bud! Regler är regler här i Frankrike. 

Måste lära mig franska

Asså jag vill verkligen lära mig franska nu, det är så svårt bara, känns som att jag kunde mer när jag kom hit än vad jag kan nu. Kanske är det en liten barriär som byggts upp efter veckans intensivkurs, man vet hur man ska göra och därför vågar man inte riktigt haspla ur sig en fras bara sådär. Hoppas det släpper lite snart. Ska plugga mycket ord nu i veckan. Jag tror att mina kurser börjar den 24:e och inte den 10:e vilket jag först trott vilket i så fall betyder 3 veckors franska plugg hemma för mig. Nu måste jag liksom börja förstå vardagstalet bättre om jag ska kunna hänga med på föreläsningarna...

Hemma igen!

Hemma igen efter denna lilla "läger-helg" 
Vi inledde med regn, rusk och vindjackor på! Här nedan en del av svensk-ligan, f.v. Sofia, Elin, Viktoria och Louise.
Kom fram till en anläggning vid en liten alpby en bit efter Vercours norr om Grenoble.
Väl framme var det lekar hela eftermiddagen, här en bild från "twister"
Sedan var det middag och fest hela natten lång, men jag min nöt tog inte en enda bild på det. Festandet här är likt vilken teknisk högskola som helst i Sverige, man har sittning det sjungs det skålas och det fanns tydligen till vår förvåning en sång vilken betydde att en manlig utvald (någon ur föreningen som tar hand om oss) skulle strippa och med det menar jag inga kläder alls kvar, haha de var ju rätt nöjda själva över detta!
 
Några timmar senare var det frukost, var ett ganska trött gäng som tog sig upp!

 
...och lite volleyboll, vi var dock åskådare.
Det gamla hederliga "UNO" kom fram en timma innan bussen skulle gå hem och vi behövde slå ihjäl lite tid...
Trött tjej men grymt rolig helg, tog för få bilder men ibland måste man bara leva i nuet och ha riktigt kul!

Mot bergen!

Okej nu drar vi!
Lite sjukt detta att man ena veckan lever i tropisk värme och typ bara önskar sig kyla och att det idag är 10 grader i dalen och när det regnar så lägger sig snön på bergstopparna runt om staden. Så har nu laddat med underställ och mössa man vet ju aldrig vad som komma skall!

Intergration-weekend

Imorgon drar vi på intergration-weekend någonstans i bergen (plats hemlig, så det är lite oklart vart vi ska) så om det är tyst här så är det för att jag är där och härjar runt!