Situation "Caf"

Jag och Hannes åkte idag till "Caf", Frankrikes motsvarighet till försäkringskassan för att lösa bostadsbidraget som man får som student i Frankrike. Men det är inte alltid så lätt... här har ni besöket i all sin enkelhet:
 
Vi börjar med att gå fel (det kan ni för övrigt alltid räkna med då ni får höra historier här, man går alltid fel en tre gånger först innan man kommer rätt). Vi kommer in och börja se oss om och fingra lite på reklamlappar.... jaha och var börjar man då?! Kanske vid datorerna... vi gick dit och lyckades på något vänster ratta in rätt blanketter...
Båda: - Skriver den ut eller?!
Två svenskar tittar på datorn, på sidorna, lite bakom, trycker lite på någon knapp, kollar lite till under, vi ser ut som idioter! Helt plötsligt spottar datorn ut lapparna. Ja, lapparna i plural! Närmare bestämt 11 st A4 med obegriplig franska, små rutor och ifyllbara rader på!
Sätter oss och börjar fylla i....
M - Du det här foyer...? Vad betyder det?
H - Ja det står ju överallt, vi får slå upp... hmm här står det... hem, spis eller eldstad.
M- Ja en spis eller eldstad passar ju inte in, och vi bor ju "i ett hem" och inget av de andra kryssalternativen passar ju in på oss!
Vi kryssar således för "foyer". Efter en tredjedels A4 anser vi oss vara klara....
Båda - Vi behöver nog inte fylla i mer. Det står ju "något" om det här...(vi struntar således i resten 10,66 A4...)
En dam som arbetar där kommer fram till oss och frågar om vi vill ha hjälp? Hon tar våra papper och tittar lite på dem, vi får bannor man måste tydligen fylla i allt. Såklart. Hon tittar lite till, man kan ana en antydan till skratt, pekar undrande på foyer?!
 
Ja det är ju skillnad att bo "i ett hem" eller att bo "PÅ HEM" som vi fyllt i!
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :