Bois français eller "plaskdammens dag"

Det är så mycket som är annorlunda här nere. Ta bara imorse när jag begav mig till mataffären för att hitta städgrejer och duschgrejer... efter 20 min letande efter schampo, balsam och duschtvål i mataffären insåg jag att det nog inte fanns här. Nä det fanns ju såklart en våning upp bland kläderna. Jaja det är ju klart! Letade i ytterligare 10 min efter balsam men tycket bara det stod schampo på allt. Till slut ser jag att det med minimal text står "apres- schampo" alltså "efter schampo"... egentligen väldigt enkelt! först "schampo" sen tar man "efter schampo" men det är just alla sådarna här grejer som ställer till det och tar lite extra tid haha.
 
Iallafall skulle det bli en supervarm dag och eftersom det finns ont om sjöar i närområdet så begav vi oss till turistbyrån för att se vad de kunde rekommendera. Till slut hittade vi efter en längre promenad en buss som kunde ta oss till "Bois français" en sjö där man kunde sola och bada. Perfekt!
Det vi inte visste var att det är inte vidare lätt att ta sig till fots till denna sjön utan promenaden efter bussturen snarare var en vandring på ca 1 h. 
Vi gick genom en liten by, frågade efter vägen...
Gick förbi majsfält?!, frågade om vägen...
Kom fram till floden och trodde till en början att detta var badstället. Vi gick båda fram till kanten och tittade skeptiskt ner. Det var väldigt, för att inte använda kraftord, strömt! Ska vi bada här någonstans asså?!
Nä det kan inte vara rätt... och sådär höll vi på.
 
Till sist kom vi varma och trötta fram till vad vi trodde skulle vara vår alpsjö. Det var ingen alpsjö.
Det var en konstgjort sjö inte större än näckrosdammen i Göteborg. Vattnet var nog närmre 28 grader och man kunde ligga och sola på välklippta gräsmattor. Vi hade kommit till stället där sverigens motsvarighet till detta folk som solade skulle kunna kallas "svenne banan".
  
 
Till sist hittade vi några kalla duschar som man kunde svalka sig i, en glass på det sen var humöret tillbaka igen. 
Sedan var det bara efter några timmar i solen att vandra tillbaka 1h för att komma hem till stan igen :)
  

Kommentarer :

#1: mamma

Den såg ganska fin ut ändå, den konstgjorda sjön alltså. Men den lilla byn med forsen såg så härlig ut! Kram

skriven
#2: Pappa

Läge att titta efter stället där man hyr bil?????
Men åt andra sidan behöver du ju inte köpa gymkort!

Svar: Ja nästa gång blir det hyrbil och så ska vi hitta vår alpsjö med smältvatten istället ;)
Michaela S.

skriven

Kommentera inlägget här :