Är tillbaka!

Sådär ja, ny lägenhet och internet som jag snor av min kära vän en våning ner! 
Det är så varmt här så jag tror inte ni kan föreställa er det. Vad man än tar på sig och hur många gånger man duschar per dag så är man ändå svettig och äcklig. Tänker på hur man klagar i Sverige på att det är kallt.... hade hellre haft det än denna tryckande värme. Igår när vi åkte ut mot Ikea kl: 18.30 var det fortfarande 34 grader på stadens termometrar! 
 
Det senaste dygnet har innehållit så mycket. Som tidigare nämnt har jag flyttat ut från hotellet och in på 27 rue Thiers, Grenoble, men som också går under namnet "Camp Sweden". Vi är nu 6 st svenskar och än så länge bara vi som bor i huset (vi ser inga andra iallafall) vilket gör att det blir väldigt familjärt och vi kan springa in till varandra lite som vi känner för. Har hunnit vara på Ikea två gånger och inhandlat det mest nödvändiga.
 
 
Efter 4,5 h sömn inatt (pga för varm lägenhet) var det dags för tatatada... franska prov! Hela "Camp Sweden" gick i samlad trupp, likt små kycklingar som inte vill lämna sin lilla skock, genom stan och tog Tram mot skolan. Det kändes nästan som om man var tillbaka i första klass med den lite svalare morgonluften, förväntningar och lite nervositet.
Väl inne kändes det även där som om man faktiskt gick i första klass med en kvinna i prickig klänning som "den snälla fröken" hon fick gestikulera peka på sin mobil och visa att den inte fick vara på bordet. Hon fick artikulera ordentligt och prata nästan i slomotion för att så många som möjligt skulle förstå instruktionerna. Det är inte lätt med så många nationaliteter och språk i en och samma aula!
Provet var som ett svenskt nationellt prov typ. Med hörförståelse, läsförståelse och fritt skrivande. Trots att det stegrade sig i svårighetsgrad och den smattrande snabba franskan kombinerat med ljudet från det knackiga kasettbandet gjorde det helt obegripligt i slutet gick det ändå ganska smärtfritt. 
Så nu är det bara att vänta på resultatet :p
 
 
Har även lyckats lösa autogiro för min elräkning och iallafall halva samtalet blev på franska! 

Kommentera inlägget här :